Witam, ostatnio mechanik powiedział mi, że mam do wymiany kable zapłonowe, robi się dyskoteka po popsikaniu wodą, uszkodzona izolacja. Obecnie mam kable NGK. Mechanik poleca orgyinały, bo dopłacam 1/3 ceny a mam kable co nie będą się tak łamały jak te NGK...hmm... co o tym myślicie? Moglibyście podać numer katalogowy ORI kabli do 1,6 BSE? W jakiej cenie można takie dostać? warto zainwestować? Mam założony gaz LR
kable zapłonowe
Zwiń
X
-
Zgadza się - ja miałem podobny dylemat z inną częścią elektryczną (cewką WN) i pierwsza myśl: ASO.... A tam (Łódź, ul. Rzgowska) pan poinformował mnie ze i owszem mogą zamówić oryginał (jakiś mało znany niemiecki producent) ale potrwa to 3-4 dni no i miałbym dać zadatek 350 zł (a finalna cena coś ok. 900 zł)... W tym momencie doszedłem do wniosku że jednak chyba tych cewek NIKT w ASO nie kupuje.... oczywiście podziękowałem, pojechałem (tego samego dnia) do sklepu stacjonarnego i kupiłem Boscha za 260 zł (gwarancja 2 lata)..... Zamontowałem rok temu i jak do tej pory działa bez zarzutu.. Przy okazji wymiany cewki wymieniłem też przewody WN na NGK. Reasumując : nie lubię oszczędzać ale ja bym nie kupił do tego auta przewodów zapłonowych za 440 zł.Zamieszczone przez pietrek125 Zobacz wpis... Nie ma sensu przepłacać za ori. bo przecież VAG też u kogoś kupuje te kable... Ja już to Bosch, Beru, Champion...Ostatnio edytowany przez Jaroslav92525; 7495.Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Champion CLS048
Beru PRO1224, ZEF1224Ostatnio edytowany przez pietrek125; 25421.
Czeski Knedliczek z Meksykańską Papryczką Chili
CBTA 2.5 MPI 170 KM, KPF 5S Man.
Komentarz
-
. Czy większa cena ORI przeklada się faktycznie na jakość? czy możecie polecic jakieś wysokiej jakości zamienniki? czy tylko ORI warto? Co u siebie stosujecie? zależy mi najbardziej na opinii osób, które też mają LPG.
Komentarz