najlepiej jakbyś znalazł sklep (wulkanizację) z uprzejmą obsługą, która umożliwi Ci chociaż przyłożenie felgi do samochodu. Na żywo najlepiej to ocenić. Nie wiem czy masz taką szansę z racji miasta/miasteczka zamieszkania, ale poważnie - nie ufaj konfiguratorom, nie ufaj zdjęciom samych felg, najlepiej przymierzyć, ponieważ na żywo podobały mi się felgi których nigdy nawet nie powiększyłbym w internecie na obrazku
Ignormar, ładna taka zwykła 15". Słoneczko kończące się przed rantem pomniejszyło je jeszcze nie potrzebnie, szkoda. Szkoda, że nie 16" ale rozumiem, bo sam walczyłem z dylematem zmiany rozmiaru opon, mimo posiadanych 2 kompletów 15". Poszedłem za sercem, sprzedałem opony i zakupiłem z felgami większe. Nie żałuję, ale serio rozumiem, u mnie też prawie wylądowały 15-stki
Ja byłem zmuszony poszukać alu do ori opon 195/65r15 do o2fl.
Wybrałem Anzio ze względu na łatwość w utrzymaniu w czystości i ciekawy wygląd.
o fak :shock: ignormar, bez obrazy ale to jest przykład jak do takiej wielkiej budy zakłada się małą felgę z tak szerokim rantem i wizualnie robi sie z tego 13" z wielkim balonem.
Wzór fajny ale na minimum 17"
Ja byłem zmuszony poszukać alu do ori opon 195/65r15 do o2fl.
Wybrałem Anzio ze względu na łatwość w utrzymaniu w czystości i ciekawy wygląd.
o fak :shock: ignormar, bez obrazy ale to jest przykład jak do takiej wielkiej budy zakłada się małą felgę z tak szerokim rantem i wizualnie robi sie z tego 13" z wielkim balonem.
Wzór fajny ale na minimum 17"
Niestety to prawda. Oglądając te zdjęcia na początku myślałem, że to są 14 takie malutkie. Nie mówię, że mam lepsze, bo mam też 15 (ori Helios), ale one nie wyglądają na mniejsze
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
ignormar, moim zdaniem troche zbyt duży balon opony a optycznie zbyt mała felga. Tak sobie to wyglada.
O widzę, że Cysterniarz i Biszczu mają podobne, do mojego, zdanie
[ Dodano: Pią 16 Mar, 12 08:46 ] bilakilla1, ja bym brał Dezenta.
Tak wogóle, bo chcesz oponie co do felg, to jesli nie jesteś maniakiem czystości auta i niebyt często go myjesz a jesli juzto na felgi poza ich przetarciem gabka nie zwracasz wiekszej uwagu, to ptoponuję na maxa prosty wzór z pojedynczymi szerokimi ramionami np. 5-cio lub 6-cio ramienna gwiazda. Dlaczego ? Ano dlatego, że felgi o skomplikowanych wzorech np. szprychowe lub z powyginanymi i rozdowlonymi ramionami wymagaja czasu i samozaparcia podczas czyszczenia. Inaczej zamiast ozdabiac będę szpacic auto swoim niedomytym wyglądem.
ignormar, koledzy niestety mają rację - prawdę powiedziawszy, ja bym wolał zostać przy kołpaku, niż takie fele zapodać :wink:, ale jak wiadomo, o gustach ...
ignormar, koledzy niestety mają rację - prawdę powiedziawszy, ja bym wolał zostać przy kołpaku, niż takie fele zapodać :wink:, ale jak wiadomo, o gustach ...
Panowie- ja po takich dzirach i wertepach jeżdże na codzień, że wieksze felgi (lub jak kto woli niższe opony) byłyby strzałem w swoją stopę (która swoją drogą potrzebna jest do ciśnięcia akceleratora). Wybrane felgi nie miały być pokazem mody, a atrakcyjnym dodatkiem do codziennej szarej rzeczywistości. Kto kupował alu po raz pierwszy w życiu - dobrze wie jaką frajdę widok takiego dodatku sprawia właścicielowi.
na remonty dróg pieniądze z fotoradarów niestety w mojej gminie nie idą :roll: :roll:
ignormar, ale koledzy nie piszą o większej feldze a o innym wzorze 15-tki. Taki efekt jak twój skutecznie studzi mój zapał odnośnie zakupu felgi 15-to calowej. :wink: W tym roku zostaję przy stali bez kołpaka.
Witam, nowy nabytek felg do mojego szkodnika na lato 16 Borbet LV5 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9d6027c11.html
Wrażenia z jazdy lepiej przy zakrętach lecz trudniej dziury ominąć :lol:
Mam nadzieje że nie wpłynie to bardzo na komfort jazdy, dwoje dzieci małych na pokładzie. Pz
OCPtaxi, chyba widziałem Twoją zaparkowaną na Kochanowskiego, nie było chwili żeby zwolnić, ale faktycznie , na żywo ta felga nie jest jakaś najgorsza :wink:
Komentarz