I od razu pytanie mam - kombinacja 17 cali (+225/45/17) + OII 1,6 Tour - warto czy spadek mocy znacznie odczuwalny? Ktoś miał możliwość porównać do fabrycznie stalowych 15''? Interesuje mnie kolor czarny (auto czarna perła) a 16'' czarne optycznie strasznie maciupkie są... 15'' odpada zupełnie.
mam tak własnie lato 17 zima 15. nie ma zmuły strasznej dla mnie prawie nieodczuwalne
można dać 205 ale pamiętać należy że to nie jest rozmiar homologowany i cena takiej opony do 225 jest dużo wyższa
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
ja osobiście utraty nie czuję pewnie jest ale ja nie czuję. ile to moze stracić 0.5 s do 100km/h? myślę ze nie więcej
tym 1.6 i tak się nie scigam a to czy dojade 1,2 czy 3 s później do kolejnych swiatel to mnie malo obchodzi ale każdy ma swoje priorytety i dobiera pod siebie
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
No właśnie ciężko cokolwiek wycisnąć z 1,6... Dla mnie też sekunda w lewo czy w prawo różnicy nie zrobi... A jeśli komfort znacznie się nie pogorszy i jakoś specjalnie głośniej się nie zrobi to jestem na tak
blackrs, a jak się śmiga przy wyższych prędkościach? Oczywiście nie pytam o brak 6 biegu tylko o zmianę na 17'' Są jakieś negatywy?
ja negatywów żadnych nie widzę. ogólnie zrobiło sie troszke mniej komfortowo i bardziej uważam na dziury za to pokonywanie zakretów dużo lepsze. głośniej nei bylo do puki się opony nie wyząbkowały ale 15 też mi taki numer zrobiły.
jedna uwaga jak wsadzisz 17 i zostaniesz an seryjnym zawiasie to będzie straszna koza ale to straszna. ja tydzień później posłałem swoją -30mm i zaczela wyglądać i jeździć dużo lepiej
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Ciekawe jak bardzo zamuliłoby 1.6 na 17' - nigdy nie jeździłem na tych felgach z tym silnikiem. Czasem zastanawiam się czy nie zmienić sobie na 16', ale...
Ciekawe jak bardzo zamuliłoby 1.6 na 17' - nigdy nie jeździłem na tych felgach z tym silnikiem. Czasem zastanawiam się czy nie zmienić sobie na 16', ale...
Z tego co pisze blackrs jakoś tragicznie nie jest. Też myślę nad 17''.. a co z tego wyjdzie - zobaczymy
jakbyś jednak rozważał 16"stki czarne, to chętnie odsprzedam swoje Dezenty RE dark. prawie nowe. opony również po sezonie. Komplet oddam w przywoitych pieniądzach info na priv
witam, rowniez zamierzam zalozyc felgi 17 na lato z oponami chyba 205/50/17 albo 225/45/17, czy to bedzie dobre zestawienie przy standardowym zawieszeniu?.dzieki za pomoc
Będzie git. Jeździłem na seryjnym zawieszeniu i 17" 225/45 prawie 2 lata. Wiadomo przydałaby się mała gleba dla lepszego efektu wizualnego ale nie ma tragedii.
panowie czy te felgi podejda pod o2 kombi przed FL ze sprezynami -30 eibacha pytam poprostu czy kola beda wystawac poza obrys i czy beda obcierac o nadkola?
panowie czy te felgi podejda pod o2 kombi przed FL ze sprezynami -30 eibacha pytam poprostu czy kola beda wystawac poza obrys i czy beda obcierac o nadkola? http://allegro.pl/felgi-b...2985561042.html
oj et 32 i 8.5 szerokośc moga wystawac i to mocno. 7' et 35 na -30 jest na styk
blackrs thx , szukam wiec dalej majac o2 przed fl obnizona o -30 eibachem jakich felg szukac .maja miec 18cali tylko napiszcie mi jakie ma byc et przy feldze szerokiej na 8 i 8,5 cala zeby nie obcieraly mi kola w czasie jazdy z pelnym autem
PiotrekSBI, ET moim zdaniem max 40, ja mam 45 przy 8,5 cala szerokości. Niektórzy mieli 35 i dawali rade ale dla mnie to za słabo na przedniej osi wygląda.
Tu masz przykład na sprężynach Eibach - 30 mm na 18 calach.
PiotrekSBI, tak jak hotrain pisze przy 8.5 cala et nie mniejsze niż 45, u mnie przy et45 i 8.5 cala opona szeroka na 235mm przycierała z tyłu o nadkola, zawias eibach -30mm, generalnie szukaj felgi max 8 calowej bo przy 225mm i 8.5 calach opona trochę za bardzo jest naciągnięta chyba że lubisz niemiecki styl to możesz i 205 zapodać :lol:
Komentarz