mam pytanko - czy ktoś z forumowiczów ma felgi 17" 7,5" na których miałby założone opony 205/50/17 ? m.in. taki rozmiar opon poleca producent felg które mnie interesują, ale chciałbym dowiedzieć się, czy opona nie jest zbyt naciągnięta i jak się sprawuje taki zestaw
Kumpel w poniedziałek założył Barumy
Śmiga jeździ, jest ok, choć lać jest wąski nie to samo co 225
czy ktoś z forumowiczów ma felgi 17" 7,5" na których miałby założone opony 205/50/17 ?
ja miałem takie w O1. ..teraz ma je ojciec i już są założone i śmiga na letnich
Zamieszczone przez duszyk
jak się sprawuje taki zestaw
dobrze, auto jest sztywne i nie buja się jak na 195/65/15-fabrycznych na równe drogi taki zestaw jest fajny na dziurawe lepsze będą 16' o wyższym profilu
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
przedstawiam Wam mój kalkulator dotyczący opon/felg. Można w nim wybrać zamienniki opon, dowiedzieć się co oznaczają kody i indeksy na oponach, przeliczyć ET do nowych kół oraz dopasować szerokość opony do felgi (wg TUV)
cholera po przeczytaniu 41 stron zgłupiałem .... nie wiem jaki felgi mam kupić ;?
czy inwestować kasę w 17 czy bezpieczniej kupic 16 czy pozostać przy 15 i nie zawracać sobie głowy ;?
help me
leszekmw, wiesz co hm.... nie wiem jak rozpoznać lakier zabradzo :/... rant jest polerowany podejrzewam że lakierowany, bo by to przysiedziało po jakimś czasie środki żeberek i tył felgi jest malowany na czarno a góra polerowana, jak chcesz to Ci podeśle fotki ?
Witam
Mam prosbe do kolegow czy ktos pomoglby mi znalezc takie felgi najlepiej 17 i moze ktos zrobic wizualizacje jak bedzie wygladac na bialej octavce FL
z gory dziekuje
Komentarz