Panie i Panowie i wszystko pomiędzy xD
Sposobię się do "dopieszczenia" mojej Okty... tzn:
1) Rozrząd - tu pytanie brzmi jakiej marki podzespoły i po ile?
2) Wszystkie filtry i płyny:
4) Do uszczelnienia micha i klawiatura...
5) Świece - jakie będą sensowne do gazu ?
6) Czyszczenie odmy - jak się za to zabierać....
7) Co jeszcze warto / nie warto / pasuje / wypada zrobić, żeby cieszyć się prawidłową pracą auta...
8) diabli wzięli mi klimę - pękła (dosłownie) sprężarka... o ile się orientowałem to wymiana sprężarki, dobicie gazu i jak będzie działać to będzie a jak poszły opiłki w układ to już po klimie -> ile w tym prawdy?
9) Gdzie dostanę i ile kosztuje czujnik uderzeniowy od airbagów (słupek od strony kierowcy) i jak się do dziada dobrać, żeby go zmienić...
10) Tylna wycieraczka zatarta w cholerę (nawet nie drgnie) - poproszę o jakieś nr katalogowe i ceny
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i sugestie...
Sposobię się do "dopieszczenia" mojej Okty... tzn:
1) Rozrząd - tu pytanie brzmi jakiej marki podzespoły i po ile?
2) Wszystkie filtry i płyny:
a) filtr powietrza K&N E-2014
b) filtr kabinowy K&N VF3013
c) pozostałe filtry MANN
d) olej Motul SPECIFIC CNG/LPG 5W40
e) płyn chłodniczy Dynagel
* płukanie układu chłodzenia i oleju płuczkami od LiquiMoly
3) Głowica - uszczelka, uszczelniacze, planowanie...b) filtr kabinowy K&N VF3013
c) pozostałe filtry MANN
d) olej Motul SPECIFIC CNG/LPG 5W40
e) płyn chłodniczy Dynagel
* płukanie układu chłodzenia i oleju płuczkami od LiquiMoly
4) Do uszczelnienia micha i klawiatura...
5) Świece - jakie będą sensowne do gazu ?
6) Czyszczenie odmy - jak się za to zabierać....
7) Co jeszcze warto / nie warto / pasuje / wypada zrobić, żeby cieszyć się prawidłową pracą auta...
8) diabli wzięli mi klimę - pękła (dosłownie) sprężarka... o ile się orientowałem to wymiana sprężarki, dobicie gazu i jak będzie działać to będzie a jak poszły opiłki w układ to już po klimie -> ile w tym prawdy?
9) Gdzie dostanę i ile kosztuje czujnik uderzeniowy od airbagów (słupek od strony kierowcy) i jak się do dziada dobrać, żeby go zmienić...
10) Tylna wycieraczka zatarta w cholerę (nawet nie drgnie) - poproszę o jakieś nr katalogowe i ceny
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i sugestie...
Komentarz