XDS możesz sobie też odpalić w mogule ABS
[O2] Tempomat w O2 FL produkowane po 31.05.2010
Zwiń
X
-
grajewiak, a jaką manetkę (jej numer) założyłeś :?: Czy pasuje p&p i kodowanie :?: Bo zastanawiam się czy u mnie podejdzie manetka nr 1K0 953 513G p&p i kodowanie, czy jakieś inne rozwiązanie :?: Octavka z listopada 2011r. 1,4 TSI Ambition, skrzynia manual 6.
Czy ktoś coś podpowie :?:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
ja zakładałem w OII tour - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=958393#958393
montaż i kodowanie. wszystko p&p - manetka jest zespolona .
rok auta : 08 2011
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pticekno to szkoda bo zespolona jest znacznie droższa . Może ktoś mi podać jaki dokłądnie mam kupić przełącznik zespolony?
No chyba że preferujesz wersje nisko budżetową to tu : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=976432#976432
No i jakie to post wyżej kolega Ci chyba podpowiedział .
Z wersji taniej osobiście korzystam i faktycznie cenowo w złotówce się zamkniesz .
Komentarz
-
-
Panowie, czy ktos moglby mi ogarnac, bo ja nie ogarniam,
jak mam:
Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl
Part No SW: 1K0 953 549 AE HW: 1K0 953 549 AE
Component: Lenksäulenmodul 034 0070
Coding: 0000002
Shop #: WSC 73430 790 00000
VCID: 75E5E5E760E5
to mam manetki zespolone czy nie?
ktos wie (przykladowy link) jakie beda psowac?
z gory dzieki za odpowiedzO2 2006, 1.9 TDI BXE 105km teraz Superb I
Komentarz
-
-
Dorzucę swoje zapytanie.
O2 FL Ambition kombi prod. 11.2011r. model 2012 (bez maxi dota z komputerem) sterownik kierownicy nr 5K0953569C manetki zespolone 5K0953502N. Doczytałem na forum, że zestaw ten będzie chulał. Potwierdza to też instrukcja montażu tempomatu.
Dzisiaj przełożyłem manetki z tempomatem (zakupione jako nowe, org. valeo z aukcji). Lewa strona pracuje poprawnie (na razie bez kodowania tempomatu) natomiast w prawej manetce działa sterowanie kompem i tylna wycieraczka ze spryskiwaczem. Natomiast nie działają przednie wycieraczki ze spryskiwaczem. Przełożenie manetek wykonałem z wyłączoną stacyjką z wyjętym kluczykiem. Podejrzewam uszkodzenie styków w tej manetce od przednich wycieraczek. Chybaż, że coś innego. Czy można to rozebrać i jakoś sprawdzić?
Czy w tych manetkach zespolonych można przełożyć prawą manetkę tą od fabrycznej bez tempomatu do tej nowej zawierającej wajchę tempomatu? Lub odwrotnie, aby cały zestaw działał jak należy? Jeżeli tak to czy dużo z tym roboty?
Czy po podłączeniu kompa i przetestowaniu wyjdzie info na temat nie działających wycieraczek ze spryskiwaczem i ewentualnej przyczyny?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
tak jak misiek prawi, czasem zdarza się, że wypadnie taki pierdolnik z prowadniczek - możesz to sam sprawdzić - odkręć 3 śrubki z tyłu manetki, wyjmij płytkę drukowaną i upewnij się, że białe suwaki są na swoim miejscu - jak to rozkręcisz, to będziesz wiedział o co chodzi.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Ok. A manetki-bebechy można przełożyć :?:
[ Dodano: Pią 14 Cze, 13 19:52 ]
Zamieszczone przez Enriqueztak jak misiek prawi, czasem zdarza się, że wypadnie taki pierdolnik z prowadniczek - możesz to sam sprawdzić - odkręć 3 śrubki z tyłu manetki, wyjmij płytkę drukowaną i upewnij się, że białe suwaki są na swoim miejscu - jak to rozkręcisz, to będziesz wiedział o co chodzi.
Chwila zastanowienia :?: Uruchomienie silnika, praca na biegu jałowym ok. 3-4 min. i..... naprwiło się Wycieraczki i spryskiwacze pracują jak należy Pozostało kodowanie tempomatu :ideaO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Witam
W prawdzie nie mam skody ale posiadam vw scirocco 1.4 tsi 160km z sterowaniem s kiery i kompem. Na forum vw nie wiedzą jak mi pomóc to spróbuję u was.
Mój sterownik kierownicy to 5k0-953-521 BM
Manetka zamontowana fabrycznie bez tempomatu: 5k0-953-502 k
Kupiona i zamontowana 5K0953502M (wyżej piszecie że opwinna być 5K0953502 N bo jest z MFA mimo to wszystko prócz tempomatu działa)
Problem:
Po zamontowaniu nowego pająka i zakodowaniu tempomatu wyskakuje na wyświetlaczu tempomat z wykrzyknikiem.
W VAG pojawiły się błędy
Po włączeniu zapłonu zapala się wskaźnik od tempomatu z wykrzyknikiem, przyciski nie działają
Nie mogę w blokach pomiarowych sprawdzić reakcji ponieważ w bloku 6 wyświetlają mi się tylko zwykłe parametry samochodu a nie wskazania które powinienem widzieć wg opisu na forum.
Dodam jeszcze że kodowanie modułu wyglądało tak że wszedłem w kodowanie i zaznaczyłem opcję cruise control
reszty nie zmieniałem.
Czy błąd o niskim napięciu na lewej wajsze oznacza uwalone przyciski? Jeśli nie to jak sobie z tym poradzić?
Dokopałem się do kalibracji czuknika skrętu G85( jakoś tak) i pierwszy błąd dalej się pojawia więc to chyba nie to.
W blokach pomiarowych 066 (a nie 006) jest reakcja na pedał hamulca i sprzęgła. Na przyciski tempomatu nie ma żadnej reakcji.
Dodam jeszcze że nie mogę zakodować sterownika wg opisu ponieważ po wejściu w kodowanie w vcds 11.6 okno kodowania wygląda zupełnie inaczej. Mogę wejść w "pomocnika" gdzie mam do wyboru opcje typu tempomat tylna wycieraczka itp. które zaznaczam lub odznaczam
Jakieś sugestie?
ewentualnie link do forum vw
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wolverCzy błąd o niskim napięciu na lewej wajsze oznacza uwalone przyciski? Jeśli nie to jak sobie z tym poradzić?
kierunki działają?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Działa dosłownie wszytko prócz przycisków (wszystkich) od tempomatu.
W blokach pomiarowych brak reakcji.
Te nowe dźwignie są rozbieralne?
Jest tu może ktoś z Wałbrzycha kto za przysłowiową "flaszkę" udostępni swojego pająka do sprawdzenia?
Rozbieranie tego opanowałem do perfekcji :evil:
W przypływie słabości właśnie kupiłem drugiego pająka za 100zł + koszty przesyłki
Jak nie ruszy to oddam z powrotem.
Komentarz
-
Komentarz