misiek^wro Masz może jakieś zdjęcia tej czarnej?
Listwy progowe OCTAVIA II FL
Zwiń
X
-
Re: ... a ja znalazlem takie
Zamieszczone przez TrusekCo Wy na to - chodzi mi po glowie zeby sobie takie sprawic.
... i cena sensowna (chyba)
Tylko 4 sztuki a w OIIFL mamy podwujne progi.
Jeśli chcemy ozdobić auto to są rewelacyjne.
Jeśli chcemy zabezpieczyć przed ścieraniem to nie zabezpieczymy powierzchni bliżej uszczelki gumowej.
Niemniej jednak są zajefajne
Komentarz
-
-
kross12
Gdy zobaczyłem te zdjęcia, wybiłem sobie z głowy listwy
Komentarz
-
kross12
Zamieszczone przez misiek^wroJa u siebie bede doklejal dodatkowo uszczelki na kant listewek.
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12http://i408.photobucket.com/albums/pp165/marekbanak/DSC_0355.jpg
Gdy zobaczyłem te zdjęcia, wybiłem sobie z głowy listwy
Komentarz
-
-
kross12, nie wiem.
Ale biorac pod uwage, ze kamyki w butach rysuja progi i sciagaja warstwe zabezp. przed rdza wole ta opcje ...
Lakierowanie progu i ewentualne sciagnie rdzy jest drozsze niz 300 pln.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
oj tam od razu uszczelki, tasmy.. Koledzy.. a listwy ozdobne na drzwiach? czy tam ktos przykleja cos poza listwami? nie.. wiadomo te listwy na progi naklejamy po to zeby tak jak koledzy pisza.. nie rysowac progow butami wzglednie szpilkami...
pytanko do kolegi misiek^wro gdzies czytalem ze przed przyklejeniem oryginalnych trzeba przylozyc jakis szablon i zaznaczyc cos zeby bylo latwiej przykleic. wiesz cos o jakims szablonie? kupilem oryginalne ale zadnego szablonu nie bylo..
Komentarz
-
-
a może podejść do problemu inaczej: założyć listwy dopiero jak sie porysują progi? W poprzednich autach też szalałem z mocowaniem takich progów, ale okazało się że po 3-4 latach i tak sprzedawałem auto i komuś prezent robiłem. Poza tym, osłony też się zdzierają i wyglądają paskudnie potem - więc odpuszczam.Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Komentarz
-
-
Witam
W swojej II Tour założyłem na progi takie metalowe (stal lub Al) z napisem Octavia. Liter z napisu nie przykładałem do orginalnych i nie wiem czy są identyczne, na progach (bez mozliwości porównania) napis wygląda identycznie z oryginałem. Po 1 i 1/2 roku użytkowania mogą stwierdzić, że się bardzo sprawdzają, a dodatkowo fajnie wyglądają. Również wsiadający/oglądający mówią że super to wygląda.
Zakupione na allegor od chyba "chromemaster_coś tam", który miał ciekawą opcję. Te same za o ile pamiętam 145zł i za 155zł ale te droższe już z kosztami przesyłki kurierem. Czyli droższe były tańsze.
Na progu bagażnika przykleiłem taką folię przeźroczystą. Namęczyłem się przy tym. Trzeba było wyciąć do rozmiaru a potem przykleić na mokro. Teraz bym to zrobił lepiej lub zlecił firmie która przykleja reklamy na auta.
Folia sprawdziła się, Pan z servisu podczas przeglądu stwierdził, że ten próg jest tak porysowany, że Oni mogą go naprawić/polakierować (zapłata dodatkowo). Bardzo się zdziwił, że to porysowana folia a nie lakier! Za jakiś czas będę ją wymieniał.
Zauważyłem, że taka sam folia jest fabrycznie przyklejana na dole progów i na karoserii na dole przy drzwiach.McKrak
Komentarz
-
Komentarz