Do tej pory najwięcej do czynienia miałem z TMT.
1.4TSI Jakie macie przebiegi?
Zwiń
X
-
Fakt. W TMT kupiłem auto. Byłem raz na przeglądzie i kilka razy na gwarancji.
Z dwojga złego wole już Gall - chociaż ostatni przegląd wspominam pozytywnie, bo po gwarancjiBył: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
A serwisuje ktoś z was w ELCAR Wrocław?? Zbliża mi się 1 przegląd. Dotychczasowe kontakty z tym serwisem POZYTYWNE.
Po 1 miesiącu wymiana zamka w tylnych drzwiach i sprawdzenie zbieżności po pól roku, bo auto mocno ściągało w prawo - jak się okazało wina opon, które zostały wymienione na na nowe na gwarancji.
Przebieg na dziś 25 tys km. Z tego 90% trasa, z tego 60 % autostrada. Średnie spalanie 6,6 l/100km.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KulfonPpiociel napisz coś więcej jak Ci ta setka mineła - popsuło się coś?Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Witam,
To ja powiem tak:
auto z 2009.08 - przebieg aktualny 44tys, ktoś kiedyś za x-lat jak może będę sprzedawał powie mi że na bank kręcony licznik..
Auto przez 4lata bez żadnej usterki, raz czyściłem hamulce, bo trochę słabo odbijały. Olej pierwsza zmiana po 10tys, następne po 15tys albo rok. Castrol 5w30, ostatnio motul 5w30.
Spalanie 5.5-8.5 litra, nigdy nie przekroczyłem tych granic.
Rozrząd od nowości ten sam, po dłuższych postojach lubi zaklekotać, ale trwa to maks 3-5s i nie jest bardzo słyszalne zazwyczaj. NIE WYMIENIAM
Zamierzam auto jeszcze potrzymać parę latek
Komentarz
-
-
To ja się znów zamelduję
Aktualnie: 51kkm
Rozrząd jak nie daje o sobie znać ale od jakiegoś już czasu jeżdżę na oleju 0W30. Poza tym samochód codziennie wozi mnie do pracy 40km w jedną stronę więc ma czas na nasmarowanie, dogrzanie i takie tam
Do tej pory jedynie pompa wody daje co jakiś czas o sobie znać. Obecnie mam w samochodzie już 4 pompę :!: Każda poprzednia po jakimś czasie zaczynała piszczeć na wolnych obrotach. Zobaczymy jak będzie teraz.
Komentarz
-
-
[quote="iFi"]To ja się znów zamelduję
Rozrząd jak nie daje o sobie znać ale od jakiegoś już czasu jeżdżę na oleju 0W30. Poza tym samochód codziennie wozi mnie do pracy 40km w jedną stronę więc ma czas na nasmarowanie, dogrzanie i takie tam
0W30, a nie jest wymagany 5W30? Odczuwasz jakąś różnice.
Czekamy na kogoś kto przekroczy 200tys tym motorem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wpr0W30, a nie jest wymagany 5W30? Odczuwasz jakąś różnice.
Komentarz
-
-
41 tys km przebiegu - auto z 2011 roku.
Od niedawna na oleju Fuchs 0w-30. Wcześniejsze 5w30 były wymieniane najdalej po 15 tys. km.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Prawie 23000 :diabelski_usmiech . Autko z czerwca 2011 r. Się jeździ, się nakręca przebieg :diabelski_usmiechDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
Komentarz