Zamieszczone przez piotrek_os
[O2] [INFO] Tanie wycieraczki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osSzukam tematu o gumkach z vw....co były podane nr i jakoś nie mogę trafić :roll:
Komentarz
-
-
piotrek_os, Skoro ja sobie poradziłem :!: :diabelski_usmiech
Po 2 latach jak się zużyły ori zakupiłem Valeo jednak to nie było to czego oczekiwałem. Znalazłem ten wątek zakupiłem same gumki w VW i :yay: Jak skończą się mrozy to znowu zamiana samych gumek mimo, że te jeszcze nie są takie złe ale ja lubię mieć czysto przed oczami
Komentarz
-
-
pamiętajcie, że te gumki podchodzą P&P do ori wycieraczek
przy valeo, bosch, trzeba się namęczyć, ale się da->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Znalazłem te wycieraczki Visee polecane przez Szkode za 60 PLN komplet ( seria Aquatec)
Jest też chyba droższa wersja Vario Clip ale tej na Alledrogo brak ...
Szkoda - czy nadal używasz tej wycieraczki i czy dalej ją polecasz ? To była wersja Aquatec czy Vario Clip ?
Wydaje mi się że jeśli wycieraczka jest zbliżona do ori w cenie 60 PLN to nie warto kupować ori gumek za 50-80 PLN ....
Koszt oryginalnych wycieraczek sprawdzalem dziś w ASO i są dwie wersje :
1) Te co daj na pierwszy montaż - 178 PLN
2) Wersja economy (żeby nie przepłacać jak to powiedział Pan w ASO) - 135 PLN Rożni się podobno brakiem spojlera po stronie pasażera
Komentarz
-
-
Wymieniłem na oryginalne gumki z ASO VW - cena 60 PLN za przód. Są do kupienia na necie taniej tzn 50 PLN ale plus wysyłka. Jak dla mnie to wymiana banalna, 5 minut i chyba nie ma sensu szukać jakichś zamienników chyba że w tej cenie się ma całe wycieraczki i równie dobre. Informacyjnie by taki zabieg wykonać potrzebne jest oryginalne pióro Boscha które jest rozbieralne. Takie wycieraczki robi też Valeo ale są nierozbieralne. Znalazłem też na necie info że zamiast gumek sygnowanych VW można kupić zamienne gumki Goodrain.Czy ktoś miał do czynienia z tą firmą ?
Komentarz
-
Komentarz