Jak to w komisie :shock: taka perełka :!:
Jaki koszt wymiany przedniej szyby Octavia II 2007
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Jaki koszt wymiany przedniej szyby Octavia II 2007
Jaki koszt wymiany przedniej szyby Octavia II 2007.
Dzisiaj rano zauważyłem pęknięcie zaczynające się od lewego boku, teraz ma długość około 5cm ale nie wiem czy dalej nie będzie pękać.
-
-
giiiiienek, za szyę Sant Gobain, Nordglassa albo Sekurita(ale bez znaczka skody) zapłacisz ok 450pln z wymianą (wersja z czujnikiem)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
giiiiienek, potwierdzam cenę, sam muszę wymienić z powodu odprysków, ale zrobię to dopiero na wiosnę/lato. Cena w Gliwicach w Nordglass za jakąś niby troszkę lepszą 450 zł ze wstawieniem. Około 2h roboty.SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
giiiiienek, tylko sobie fotke zrób tej szyby .....bo jak bedziesz sprzedawał auto to wyjdzie, ze pół przodu nie było......
Komentarz
-
Jak kupiłem auto to i tak już miało zmienioną szybę na zamiennik, więc foto nic nie da.
Dzięki za info.
A miałem ubezpieczyć szyby.
Komentarz
-
-
Podepnę się pod temat. Czy zamienniki są lepsze od oryginału? Oryginalne szyby Skody są strasznie miękkie. Moja w 3-letnim aucie wygląda jakby miała przynajmniej 10 lat :-(
Komentarz
-
Raczej od mrozu lub jakieś naprężenia (brak śladu po uderzeniu) , parę dni temu jak stałem w korku usłyszałem dziwny dzwięk właśnie jak by szyba pękała. Ale wtedy tego nie zauważyłem dopiero dzisiaj.
Dodam że parę lat temu w lecie chyba było koło +30stopni zachciało mi się umyć przednią szybę w samochodzie, więc prysnąłem wodą z węża a tu też trzask i pękła na pół. To dopiero było zdziwienie. Pewnie różnica temperatur ale o czymś takim to nie słyszałem.
Komentarz
-
to tak jak z innymi częściami- produkuje je ta sama fabryka tylko na jednych masz znaczek a na innych nie i stąd masz różnice w cenie (mówimy o wyrobach markowych ) :szeroki_usmiechZamieszczone przez granacikCzy zamienniki są lepsze od oryginału
spróbuj kiedyś umyć latem brudne klosze lamp zimną wodą po długiej jeździe :wink:Zamieszczone przez giiiiienekPewnie różnica temperatur ale o czymś takim to nie słyszałemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
ja którejś zimy po dłuzszym postoju na dużym mrozie, wjechałem do ciepłego garażu. Po kilku minutach chciałem oczyścic tylną szybę gumową sciągaczką. Jak tylko dotknąłem ją do szyby, to tak pierdykneło jakby granat wybuchł a szyba rozprysła się w drobny mak.
Komentarz
-
Ta szybka akurat niekoniecznie musiała pęknąć od ciepła. To chyba wada fabryczna w zegarach OII.Zamieszczone przez aronusA mi w lecie szybka na wskaźnikach w desce roździelczej piękła od ciepła
Komentarz
Komentarz