Stanu wojennego nie pamiętam, ale za to mój tata bardzo dobrze, jak ich skoszarowali w pełnej gotowości bojowej
[O2] Wymiana przednich amortyzatorów
Zwiń
X
-
[O2] Wymiana przednich amortyzatorów
Witam ze moje amorki nadają się już do wymiany 50% oba chciałbym Was zapytać co trzeba by zrobić wszystko samemu chodzi o części bo tak dzisiaj zakupiłem na allegro Bilstein b4 wraz z osłonami i odbojami nie bardzo znalazłem informacje czy grzebać coś przy sprężynach ale jak na moje oko to ma jeszcze dobry prześwit (nie siadła jakos) i czy szukac cos w poduszkach czy zrobić sama wymianę amorów i będzie ok? dodam że nic sie nie dzieje po względem stuków i innych niepokojących odgłosów Pozdro
A wie ktos z jakim momentem dokrecać górna poduszkę amortyzatora czy wystarcz jak dokręcę kluczem pneumatycznym?
-
-
Zamieszczone przez mirek010za 95 zł komplet Lemfroder
śruby do poduszki z lewej strony mają kiepskie dojście. i jest możliwość poluzowania się śrub w poduszce a to równa się kłopot. bardzo ciasno jest "od dołu" żeby wsadzić nasadkę w razie czego...
pamiętaj o prawidłowym ułożeniu sprężyn w gniazdach potem.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Witam jestem już po wymianie amortyzatorów i jest problem ponieważ autko zaczęło ściągać na prawą stronę. Wymianę robiliśmy sami i wydaje mi się że zrobiliśmy wszystko książkowo, co prawda trochę musieliśmy pobić zwrotnice ale nie sadze że od młotka mogła się skrzywić uderzaliśmy tak że jeden młotek na zwrotnice a drugi uderzał go :roll: dodam ze przed wymiana auto jechało jak po sznurku idealnie prosto 8) czy mam teraz wybrać się na geometrię kół :?:
Komentarz
-
Komentarz