bohen, to będę kombinował żeby się stawić, jak żonka nie będzie pracować na popołudnie to na 100%, a nie to niańki poszukam, bo małej brać na spota póki co nie będę
Widziałem, że niektóre z Waszych aut pokazują temp. oleju na ekranie. Ja niestety takiej opcji nie mam, czy to kwestia aktywacji Vagiem? Czy to występuje od jakiegoś rocznika (mój 2009), wersji (moja Elegance), czy trybu serwisowego (u mnie zmienny)?
Klauzero, jest to kwestia dokupienia specjalnego urządzenia
Daniel - to chyba nie tak , temperatura oleju jest dostępna na MAXIDOT bodajże od MY2010 - jest to kwestia szafy, jak szukałem dla swojej czarnuli "nowych" zegarów to polowałem właśnie na rocznik 2010, ale nie udało się.
dokładnie to zmiana była w 2009 i to w obu przypadkach był MY2010, ja obierałem swoją 12.12.2009 i mam tem oleju oraz podpowiadacz zmiany biegów, a teść swoja odbierał 7.11.2009 i nie ma tem oleju oraz podpowiadcza zmiany biegów.
Czy przy przejsciu na staly okres obslugi tj. inny niz QG1 znika wskazanie temp. oleju
Po roku bylem na pierwszym przegladzie, przestawili na na rok/15 tysi, specjalnie pytalem o ta temp oleju czy nie zniknie, powiedzieli ze nie i nie zniknela :roll:
ktoś ma licznik gdzie Temp Oleju byla przed zmiana przegladau a po juz nie ?
I jest tak ze jak wróci z przeglądem to bedzie ?
Jak tak to mozna to ugryźć od strony software
Do kolegów, którzy mają wyświetlanie temperatury oleju i silnik diesla.
Czy to normalne, że w pierwszych minutach pracy silnika, temperatura oleju idzie szybko do ok. 40 stopni, a potem gwałtownie spada, żeby iść już prawie razem z temp. cieczy chłodzącej do góry?
Najlepiej widać to na załączonym obrazku.
dokładnie to zmiana była w 2009 i to w obu przypadkach był MY2010, ja obierałem swoją 12.12.2009 i mam tem oleju oraz podpowiadacz zmiany biegów, a teść swoja odbierał 7.11.2009 i nie ma tem oleju oraz podpowiadcza zmiany biegów.
Ja wpis ze odebrana w salonie w książce mam 03.09.2009 też nie mam temp oleju a nie ukrywam fajnie było by jak by było.
Dziś jeździełm 0II fl 1,6 tdi i po ok 15 km tem oleju bylo 94 stopni :diabelski_usmiech, bo akurat wtedy ta funkcje w kompie zobaczyłem :diabelski_usmiech Przydałaby się w mojej przed lf... :roll:
Komentarz