bohen, to będę kombinował żeby się stawić, jak żonka nie będzie pracować na popołudnie to na 100%, a nie to niańki poszukam, bo małej brać na spota póki co nie będę
[O2FL] Temperatura oleju MaxiDot
Zwiń
X
-
[O2FL] Temperatura oleju MaxiDot
Widziałem, że niektóre z Waszych aut pokazują temp. oleju na ekranie. Ja niestety takiej opcji nie mam, czy to kwestia aktywacji Vagiem? Czy to występuje od jakiegoś rocznika (mój 2009), wersji (moja Elegance), czy trybu serwisowego (u mnie zmienny)?Mądry Polak po ©kodzie...
-
-
Zamieszczone przez liloKlauzero, jest to kwestia dokupienia specjalnego urządzenia
zresztą:
Komentarz
-
-
Czy przy przejsciu na staly okres obslugi tj. inny niz QG1 znika wskazanie temp. oleju :?:Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezuli07, nie, nie znika.
QG0 (15kkm lub rok) - temp. oleju znika
QG1 (30kkm lub 2 lata) - temp. oleju jest
QG2 (15kkm lub 2 lata) - temp. oleju jest
Info potwierdzone w serwisie.
Tu potwierdzenie -> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
Do kolegów, którzy mają wyświetlanie temperatury oleju i silnik diesla.
Czy to normalne, że w pierwszych minutach pracy silnika, temperatura oleju idzie szybko do ok. 40 stopni, a potem gwałtownie spada, żeby iść już prawie razem z temp. cieczy chłodzącej do góry?
Najlepiej widać to na załączonym obrazku.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11dokładnie to zmiana była w 2009 i to w obu przypadkach był MY2010, ja obierałem swoją 12.12.2009 i mam tem oleju oraz podpowiadacz zmiany biegów, a teść swoja odbierał 7.11.2009 i nie ma tem oleju oraz podpowiadcza zmiany biegów.
Komentarz
-
Komentarz