zrób zdjęcia i pokaż
Gdzie korek wlewu oleju skrzyni biegów w 1.4 tsi caxa
Zwiń
X
-
jarekbarcaaa,
ale w 6M nie wymieniamy olejukliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Ktoś mądry powiedział tak ładnie i prosto:
Olej w skrzyni jak każdy inny olej i płyny poddaje się procesom starzenia . Fakt trzeba dobrze dobrać nowy olej .
Wiem po sobie , bo praktycznie w kazdym aucie wymieniałem po jakims czasie w skrzyni i wszędzie była ,,mocna herbata lub czaj,, a po zmianie istotna poprawa w zimne dni.
Komentarz
-
-
jak chcesz już wymienić to pamiętaj, że są dwa rodzaje przekładniowego (w zależności od numery skrzyni)
potrzebujesz 2litrykliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez patryk23Olej w skrzyni jak każdy inny olej i płyny poddaje się procesom starzenia .
Brachol też kręcił nosem ... ale jak zobaczył jak wyglada spuszczany olej ze skrzyni biegów a jak świeży to przestał marudzić. I jak to mówi "jakoś tak ciszej wszystko obecnie pracuje" ...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
dobra dobra poddaje sie czy nie poddaje wymienie,ale gdzie korek wlewowy?
[ Dodano: Pią 20 Wrz, 13 16:47 ]
olej chce wymienic bo podczas redukcji z 4 na 3 przy predkosci około 80 km/h troche chaczy z 3 na 4 tez nie jest tak jak powinno mam nadzieje ,ze to nie synchronizatory.Problem raz sie pojawia a raz nie ,nie wiem od czego to zalezy... narazie zaczne od wymiany oleju
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jarekbarcaaaolej chce wymienic bo podczas redukcji z 4 na 3 przy predkosci około 80 km/h troche chaczy z 3 na 4 tez nie jest tak jak powinno mam nadzieje ,ze to nie synchronizatory.Problem raz sie pojawia a raz nie ,nie wiem od czego to zalezy... narazie zaczne od wymiany oleju
Nie chce straszyc, ale koledze w CAXA przy 60tys. km rozsypala sie skrzynia, olej wylal sie na droge i qpa. Na szczescie wymiana w ramach gwarancji, ale mysle olej warto zmienic, moze od gownianego oleju sie zaczyna.
Ps. ja tez myslalem nad zmiana, profilaktycznie po tym zonku kolegi, ale nie wiem czy wlewamy az sie wyleje z kontrolnego, i jaki dokladnie olej, bo dobieraczki z netu pokazuja tylko ze ma byc w cdaa 1,7L...
Komentarz
-
Komentarz