Zamieszczone przez mirek_p11
[O2FL] Dziwne zachowanie po odpaleniu
Zwiń
X
-
[O2FL] Dziwne zachowanie po odpaleniu
Witam kolegów,
To moja pierwsza zima z czarnulą, do tej pory nie było problemów. Dzisiaj niestety po nocnym postoju pod chmurką z trudem silnik zaskoczył - za 2gim razem. Po zaskoczeniu silnik przez jakieś 5s chodzi jak stary polonez który nie zaskoczył na wszystkie gary, za samochodem czarno od dymu. Juz miałem go zgasić ale po ok 5s jakby zaskoczył i wszystko się uspokoiło. Równa praca, przestał dymić, w trakcie jazdy ładnie się zbierał.
Dopiero wieczorem będę mógł podpiąć kabelek ale może już teraz ktoś podpowie czego się spodziewać.
Temp w nocy -15stC.
silnik 2.0 TDI BKD
-
-
zadariusz miał rację - jedynie sterownik telefonu wywalił błąd niskiego napięcia.
Autko wstawione do garażu, odłączyłem aku i podpiąłem pod prostownik.
Paliwa mam 3/4 baku z dolewką antydepresanta black arrow, tak więc chyba tylko to mnie uratowało przed galaretką w filtrze. Mimo wszystko jutro doleję jakiegoś STP albo dotankuję do pełna verva lub ultimate.
ech nastraszyła mnie dzisiaj czarnula :wink: tyle czarnego dymu to widziałem ostatnio jak babcia do pieca stare kalosze wrzuciła :twisted:
greg44 - mój stary dieselek (stilo 1.9 Mjtd) po 3 nocach pod chmurką w temp ok -20stC palił bez zająknięcia :wink: fakt faktem w baku miałem wtedy BP ultimate a nie zwykły ON.
Komentarz
-
-
kadmar, bp ultimate niczym szczególnym zimą się nie wyróżnia, parametry ma jak zwykły ON, mętnienie około 10st, blokada filtra ~20, paliwa arktyczne ze statoil i lotos mają dopiero lepsze parametry
polecam parametry paliw do pobrania z netu
tutaj przykład z prywatnego testu paliw
link youtubeKodiaq 1.5 DSG Style
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyludzie w to wierzą :?: :roll:
Nie mam pojęcia - ja na pewno nie wierzę w podnoszenie mocy silnika, mniejsze zużycie paliwa i inne marketingowe hasła ale z kolei wierzę, że będzie to przynajmniej paliwko dobrej jakości. Jeśli już coś mają chrzcić to zwykłe a nie premium.
Tak jak pisałem wcześniej: 2 lata temu, autko pod chmurką, minus 20stC autko paliło na dotyk na starym aku, kumpel pomimo nowego aku musiał wstawić auto do garażu i dopiero po 24h zapalił. Ja miałem BP ultimate w baku, kumpel miał zwykły ON z shella.
Artykuły czytałem i powiem szczerze mam na ich temat takie zdanie jak o testach opon, żarówek, komputerów pełno jest artykułów również z morałami wykluczającymi się wzajemnie.
Najrozsądniejszy wydawał mi się artykuł, z którego wynikało że paliwo premium to po prostu zwykłe plus dodatki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kadmarpaliwo premium to po prostu zwykłe plus dodatki.
większość dodatków dolewa "pan Zdzisiu" chochelką do zbiornika na stacji :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kadmarZamieszczone przez piotrek_gdyludzie w to wierzą :?: :roll:
Nie mam pojęcia - ja na pewno nie wierzę w podnoszenie mocy silnika, mniejsze zużycie paliwa i inne marketingowe hasła ale z kolei wierzę, że będzie to przynajmniej paliwko dobrej jakości. Jeśli już coś mają chrzcić to zwykłe a nie premium.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
Komentarz