[O2] DSG w używanym - atut czy problemy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Ja uzytkuje/alem 3 rozne konfigi DSG i w kazdym twierdze, ze pali to wiecej niz manual. Duzo nie duzo, ale jednak

Dla BKD trzeba przyjac 5,5-7l trasa oraz 8-10l miasto przy srednich predkosciach z calego zbiornika w okolicach do 30km/h
    Spritmonitor.de

Komentarz

• ketivv
      L&K
      • 2011
      • 1155

DSG zrzuca na tak niskie obroty, że jak dla mnie jazda jest często niekomfortowa

wg. mnie różnica w spalaniu jest i auto z DSG pali chyba odrobinkę więcej choć nie są to duże różnice

jak komuś nie przeszkadza to, że DSG zmienia biegi z lekkim "szarpnięciem" to jest to świetna skrzynia "manualna" działająca w trybie automatycznym

mnie jej praca bardzo odpowiada i właściwie jedyna bolączką jest programowe "eko" w trybie D w moim Yeti potrafi zrzucić na 1050 obr/min co jest dramatycznie niekomfortowe a 1200 obr/min to wręcz reguła

Komentarz

• gregw
        Drive
        • 2005
        • 76

Zamieszczone przez ketivv
        i właściwie jedyna bolączką jest programowe "eko" w trybie D w moim Yeti potrafi zrzucić na 1050 obr/min co jest dramatycznie niekomfortowe a 1200 obr/min to wręcz reguła
        dzieki
        no własnie to mnie w sumie najbardziej irytuje w tym urzadzeniu i dlatego pytalem o nazwijmy to nielogiczną(bo przecież to automat) choć profilaktyczną( np. dla dwumasy) jazde na M cały czas lub w wiekszosci czasu poruszania sie autem, czy to jej szkodzi :idea:
        ASV seryjne ICE - było
        ale zostało w rodzinie

Komentarz

• ketivv
          L&K
          • 2011
          • 1155

2/3 moich jazd to jazda w trybie manualnym przebieg niewielki bo auto u mnie od nowości a obecnie niecałe 90 tys km
          na tą chwilę tylko jedna wymiana filtra i oleju przy 60 tys. km i to wszytko

Komentarz

• gregw
            Drive
            • 2005
            • 76

rozumiem, dzieki
            ASV seryjne ICE - było
            ale zostało w rodzinie

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

na szczęście DSG daje się przeprogramować :diabelski_usmiech
              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• ketivv
                L&K
                • 2011
                • 1155

wiem ale moja historia zw Skodą i DSG powoli się kończy więc już tego nie ruszam

Komentarz

• gregw
                  Drive
                  • 2005
                  • 76

dzieki wszystkim za udział w moim watku i wpisy - reszta nalezy do mnie, w sensie podjecie ostatecznej decyzji

dzieki i pozdr grzesiek
                  ASV seryjne ICE - było
                  ale zostało w rodzinie

Komentarz

Pracuję...