SS, i tego się trzymajmy niech mój zrobi 150 kkm po remoncie, też będę zadowolony, dłużej go raczej trzymać nie będę to nie żona... :szeroki_usmiech jest tyle nowości
Ogólnie leje 95 czasem mocniejszą, ale to raz na jakiś czas. Za to często zmieniam stację i widać różnicę. Ale przeważnie tankuje na BP i Shell bardzo rzadko inne. Kiedyś tankowałem na Bliska, ale auto nie miło mocy a i spalanie bardzo duże wychodziło. Co do ruskiej to jak masz z pewnego źródła to można lać bo na pewno nie jest zła, gorzej jak nie masz pewności co lejesz.
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
Od nowości Czeszki zalewam Shell V-Pover, ale od ponad roku leję Racing i spalanie mam o około 0,5 l mniejsze, a mam dodatkowo odczucie, że kultura pracy silnika jest lepsza :!: Jak to wygląda można sprawdzić u mnie na motostat (w uwagach są wpisane dane z komputera i śr prędkości z baku) A cena poniżej 6zł jest do przełknięcia .
do caxy tylko 95 wiec nie wiem po co lejecie bezyne 98 jeszcze tego racinga jak cena je drogaaa... a nie zdziwyłbym sie jakby to była zwykła 95 .To wasza wyobraznia tak działa ,ze oo 98 to lepiej ,ciszej działa engine
Wyobraźnia działa, czy nie, to fakt jest taki, że 98 będzie spalać się wolniej niż 95, a co za tym idzie spalanie auta zmaleje.
Za to na 95 auto będzie miało nieco lepsze osiągi.
Za to na 95 auto będzie miało nieco lepsze osiągi.
Ja pogorszenia nie odczuwam :!:
Zamieszczone przez jarekbarcaaa
ale zwykła 95 5,30 a v power racing ponad 6 wiec nie widze tu oszczednosci
W tm roku jeszcze ani raz nie płaciłem za 100 6zł, a biorąc pod uwagę mniejsze spalanie to wychodzi na jedno lub minimalnie drożej :!:
Ja nikogo nie namawiam do lania takiej czy innej Pb, było pytanie odnośnie paliwa wiec odpowiadam i dzielę się moimi spostrzeżeniami :!:
Shell V-Power 7.24 l/100km 3 573.48 l na 49 356.00 km
Eurosuper 95 6.73 l/100km 464.54 l na 6 902.00 km
Super Plus 98 6.55 l/100km 184.32 l na 2 815.00 km Shell V-Power Racing 6.59 l/100km 327.52 l na 4 970.00 km Shell V-Power Nitro+ Racing 6.76 l/100km 1 371.49 l na 20 293.00 km
inna benzyna 6.70 l/100km 110.03 l na 1 643.00 km
Info z tankowania innych paliw niż Shell nie należy traktować jak wyznaczniki bo to raz że nie polskie stacje paliw a przede wszystkim są to dane z tras wakacyjnych więc nie maja nic wspólnego z typowym użytkowaniem samochodu w PL.
Komentarz