[O2FL] panewki do BXE orginały z ASO czy zamiennki
witajcie
w końcu podjąłem decyzję o profilaktycznej wymianie panewek w moim BXE
i teraz nasuwa się pytanie jakie panewki kupić ?
045 105 701 c - z ASO
czy
Glyco 71-3904 STD
cena praktycznie podobna , i teraz się zastanawiam czy montując te ASO nie wsadzę tych samych co montowali , sądząc po indeksie "c" na końcu jest to jakaś modyfikacja , ale nie mam pewności
czyli wychodzi ,że te z ASO są już ok , bo chyba by nie włożył tych "eko"
każda panewka typu sputter ma oznaczenie, toteż dla pewności poproś sprzedawcę w ASO aby Ci ten symbol pokazał...i jeszcze jedno, dla pełnej jasności - być może endryu się zagmatwał semantycznie - wzmocniona półpanewka idzie na górę :idea:
osobiście brałbym Glyco..ze względu na pewność, że to sputtery właśnie... :wink:
uprzedzając ewentualne pytania...nie mam panewek z ASO...
czyli wychodzi ,że te z ASO są już ok , bo chyba by nie włożył tych "eko"
każda panewka typu sputter ma oznaczenie, toteż dla pewności poproś sprzedawcę w ASO aby Ci ten symbol pokazał...i jeszcze jedno, dla pełnej jasności - być może endryu się zagmatwał semantycznie - wzmocniona półpanewka idzie na górę :idea:
osobiście brałbym Glyco..ze względu na pewność, że to sputtery właśnie... :wink:
uprzedzając ewentualne pytania...nie mam panewek z ASO...
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Witam
Mam przebieg około 240kkm. W przypadku sprawdzenia stanu panewek, gdy okaże się, że są dobre to wymieniać czy zostawić oryginał? Oczywiście z tego co wyczytałem, nawet po sprawdzeniu należy zmienić śruby.
Komentarz