Koledzy jak skasować komunikat Service w O2 FL z 2010 roku. Procedura : (przycisk, zapłon, puścić, przekręcić w prawo) nie działa. Czy konieczne jest podłączenie samochodu pod kompa ??
Jeżeli będziesz kasował przez VCDS to pamietaj że u Ciebie jest opcja od 1.40 minuty filmu , ale spróbuj jeszcze raz z manuala jak opisywałeś na początku ale po wciśnięciu dopiero wsadź kluczyk i przekręć na zapłon i potem obrót w prawo lub lewo .
Kiedyś kasowałem u siebie jak byłem w trasie i właśnie istotne było wyjecie kluczyka i ponowne włożenie bo po samym zapłonie też nie kasowało .
Koledzy podrzućcie instrukcję zmiany ilości dni z 372 na 365 przy ustawieniu 15kkm. Czy tą zmianę dni można zrobić w każdej chwili czy dopiero jak pokaże się komunikat serwisowy?
U mnie w tej chwili jest 9kkm przebiegu i termin na koniec lutego (przewidywany po 365 dniach). W tej chwili w adaptacji SIA: maximum value of time to service jest 372 i nie przyjmuje zmiany po wpisaniu w New value na 365. Wyświetla ERROR: Request out of range.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz