Ponieważ cena oryginalnych dywaników 1Z1 061 420 jest dosyć wysoka, jestem zainteresowany zakupem tańszych z Allegro. Czy jest ktoś w stanie na podstawie własnych doświadczeń ocenić poziom konkretnych dywaników - producenta, żeby w pogoni za niską ceną nie wpaść w niską jakość (wykonanie, dopasowanie, mocowanie na fabryczne stopery)?
Może jestem "nie trendy", ale dywaniki powinny być gumowe, lub z innego tworzywa gumo podobnego, z brzegami nie pozwalającymi na wylanie się wody z roztopionego śniegu naniesionego butami o rzeżbie nie poślizgowej. Taki dywanik gdy niema śniegu ładnie zbiera piasek i błoto, i można go poprostu wyjąć i wysypać "zawartość" w letniej porze, a w zimie nic nie nasiąka wilgocią i nie przecieka, a gdy zbierze się trochę wody, to się delikatnie wyjmuje i wylewa na zewnątrz, nic w samochodzie nie zostaje. I to moim zdaniem było by na tyle w kwestji dywaników.
Może jestem "nie trendy", ale dywaniki powinny być gumowe, lub z innego tworzywa gumo podobnego, z brzegami nie pozwalającymi na wylanie się wody z roztopionego śniegu naniesionego butami o rzeżbie nie poślizgowej. Taki dywanik gdy niema śniegu ładnie zbiera piasek i błoto, i można go poprostu wyjąć i wysypać "zawartość" w letniej porze, a w zimie nic nie nasiąka wilgocią i nie przecieka, a gdy zbierze się trochę wody, to się delikatnie wyjmuje i wylewa na zewnątrz, nic w samochodzie nie zostaje. I to moim zdaniem było by na tyle w kwestji dywaników.
A jak ktoś ma 2 komplety dywaników zima-lato ?? na dodatek nie dopuszcza do sytuacji żeby było tyle pisaku żeby go trzeba było na dywaniku wynosić ? to co w takim wypadku
kerajnt, dasz radę zrobić zdjęcie dywaników zamontowanych w samochodzie? Kierowcy i jednego z tyłu?
Miałem już kiedyś dywaniki z MAX-DYWANIK (mają kilka kont na Allegro zarejestrowanych na jedną firmę), tylko do Seata Ibizy 6k2 i dywanik kierowcy był wycięty bardzo ekonomicznie.
Celował bym także w jakieś cieńsze, poniżej 12 mm.
Ze zdjęciami nie będzie problemu , zrobię Ci dziś na przodzie mam stopery z tyłu nie tak miałem w oryginale na zimę zostawiłem sobie oryginał gumowo textylne
Dla mnie największym problemem jest dokupienie p o j e d y ń c z e g o gumowego dywanika - kierowcy...
Zawsze są jedynie komplety a ja potrzebuję tylko jednego- bo ten się najbardziej zużywa.
Obszycie tych od MAX-DYWANIK wygląda strasznie gówniane
również polecam Carmat, grube porządne i dobrze dopasowane dywaniki
Byłe...:
Skoda S100L, rok produkcji: 1974
Skoda 120L, rok produkcji: 1988
Skoda Felicia, rok produkcji: 1995
Skoda Fabia I, rok produkcji: 2000
Skoda Octavia 1U, rok produkcji: 2005
Ponieważ cena oryginalnych dywaników 1Z1 061 420 jest dosyć wysoka, jestem zainteresowany zakupem tańszych z Allegro. Czy jest ktoś w stanie na podstawie własnych doświadczeń ocenić poziom konkretnych dywaników - producenta, żeby w pogoni za niską ceną nie wpaść w niską jakość (wykonanie, dopasowanie, mocowanie na fabryczne stopery)?
Mogę sprzedać Tobie moje oryginalne welurowe, jak będę miał chwilę czasu zrobię zdjęcia i wrzucę do działu sprzedam, ewentualnie allegro jak wolisz. Co do ceny to do dogadania na priv.
Ja mam przy okazji pytanie o stopery do dywaników - czy Octavia 2 przed FL nie posiada z przodu otworów na stopery do dywaników, czy są one jakoś ukryte tak, że nie mogę ich znaleźć ?
Ozdar, to kiepski wybór :P te podstawowe Skody są kiepskiej jakości, Premium odrobinę lepsza wykładzina i obszycie nubukiem. Carmat robi lepsze nić ORI
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Zna ktos cene oryginalnego dywanika kierowcy z napisem "Octavia" ? Moj juz jest ciut zuzyty i tylko sam dywanik kierowcy fajnie by bylo wymienic, pozostale sa w dobrym stanie. Komplet niepotrzebny no i cena "troche" wysoka...
Komentarz