Zamieszczone przez marektbg
Temperatura oleju na maxi docie
Zwiń
X
-
Temperatura oleju na maxi docie
znalazłem taką oto ciekawostkę:
post #815 i #812
obywatel DJ Iskierka (DJ_SPARK) odpalił sobie to w instrumentach.
Może się komuś uda?
Warunek: trza mieć maxi dota i fizycznie czujnik temperatury oleju.
Wchodzimy w adaptacje modułu 17, odszukujemy ESI(7) itp... wszsytko w powyższym linku.
Jak było/niepotrzebne to uprasza się adminów o wywalenie wątku do kosza.Pozdrawiam
Marcin
-
-
Myślałem, że to standard przy MAXIDOTcie. :shock:
Jak nie to myślę, że zamiast wyrzucania warto gdzieś taką wiedzę linkować.
EDIT:
za SP9XWW:
2.0.0.0 - MDF DATA (MFA DATA) - Rodzaj informacji na wyświetlaczu
2.1.0.0 - ... Travel Time - Czas podroży
2.2.0.0 - ... Curr. cons - bieżące zużycie paliwa
2.3.0.0 - ... Avg. consum. - średnie zużycie paliwa
2.4.0.0 - ... Route - przebyta droga
2.5.0.0 - ... Av. speed - prędkość średnia
2.6.0.0 - ... Oil temp - temperatura oleju silnikowego
2.7.0.0 - ... Speed warn. - ostrzeżenie o przekroczeniu szybkości (przy jakiej prędkości - ustawiasz samodzielnie)
2.8.0.0 - ... Back - powrót do menu powyżej
Komentarz
-
-
Enriquez, mozemy sprawdzic u mnie ;-) , mam brak takiego wskazania ..kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezjamesbondzio,
możemy się pobawić, Zadzwoń, to się spikniemy.
OctaviaRS TDi
musiałbyś spróbować, jak w linku...kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Chyba troche odgrzewam stary temat, ale sprawdziłem u siebie i... niestety
Miałem ustawiony w tym kanale "oil level thermal connected to instrument cluster", a temperatury jak nie było tak nie ma.
Czy ktoś z kolegów kto ma tą f-cję mógłby sprawdzić jaki ma mumer modułu instruments?
U mnie jest to 1Z0 920 843 B, w innym poście ktoś pisał żę w module z końcówką N ma wyświetlanie prędkości...
Czy coś się zmieniło w temacie możliwości zmiany softu w zegarach?
W kodowaniu widziałem że są tylko 3 bajty zakodowane jako 110B00, ale kiedyś porównywaliśmy i wszyscy mają podobnie.
Komentarz
-
-
poniekąd wywołany do tablicy , u mnie własnie wskazania tem oleju zniknęły po zmianie przeglądów ale już wróciły i teraz dzielę się wiedzą z wami
QG0 nie będzie wyświetlała się tem oleju
QG1 będzie wyświetlała się tem oleju
QG2 będzie się wyświetlała się tem oleju
ja chciałem mieć wymianę oleju co 15kkm i w pierwszej wersji ustawili mi QG0 i stąd nie miałem jej tylko pokazywało --- i tyle dopiero po zmianie na QG2 wyświetla się tem oleju. Pamiętajcie ze jak olej nie osiągnie 50 stopni to na wyświetlaczu będzie --- dopiero powyżej 50 stopni zacznie się pokazywać tem oleju. W tym czasie tem płynu chłodzącego będzie podchodzić prawie pod (o ile pamiętam90 stopni czyli pod środkową kreskę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11...Pamiętajcie ze jak olej nie osiągnie 50 stopni to na wyświetlaczu będzie --- dopiero powyżej 50 stopni zacznie się pokazywać tem oleju. W tym czasie tem płynu chłodzącego będzie podchodzić prawie pod (o ile pamiętam90 stopni czyli pod środkową kreskę.
jak jest ciepło to 50C oleju pojawi się przy 90C płynu chłodzącego
jak jest zimno to 50C oleju pojawi się już przy 75C płynu chłodzącego.
tak przynajmniej zaobserwowałem.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11QG0 nie będzie wyświetlała się tem oleju
QG1 będzie wyświetlała się tem oleju
QG2 będzie się wyświetlała się tem oleju
Teoretycznie - co ma piernik do wiatraka, czyli czas/typ przeglądów do wyświetlania temperatury w MFD
Czy stoi za tym jakieś ważne założenie?
Komentarz
-
-
Czy za pomoca vcds-a mozna zmienic sobie tryb serwisowania? Np. na QG2.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
VCDS temp. oleju
W koncu udalo mi sie wlaczyc z powrotem widocznosc temp. oleju. Zeby zostalo dla potomnosci. Robi sie to tak jak to jest opisane na tym forum
Wybieramy adaptacje Instrumentow i potem 7-ESI - Coding for service interval extension - TOG
Potem wybieramy Oil sensor connected to dash cluster i ... cieszymy sie wskazaniem temp. oleju.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
Komentarz