Silnik 1.8 TSI chip (na gwarancji)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ballus
    Classic
    • 2014
    • 3

Zobacz test ADAC
    Porównaj poszczególne opony pod kątem zachowania na suchym/mokrym/śniegu/lodzie, pod kątem hałasu i zużycia, na pewno coś dobierzesz. Ja wybrałem te pierwsze :diabelski_usmiech
    Zwróć uwagę na indeks prędkości i nośności opony, te 195/65/R15 najczęściej są 91T a powinny mieć indeks H ze względu na homologację. To taki szczegół na który czasem uwagę lubią zwrócić rzeczoznawcy ubezpieczeniowi:szeroki_usmiech
    Porównując jazdę na 205 i 195, na węższych auto dość "nerwowo" zachowuje się przy wyjściu z zakrętu (bardziej miękka ściana boczna opony z indeksem T), bardziej obniża się przód przy hamowaniu,nieco wolniej reaguje na ruchy kierownicą. Poza tym nieznacznie obniża się prześwit.
  • ROBBIA
    Classic
    • 2012
    • 11

Przepraszam jeśli temat juz został poruszony, ale nigdzie nie mogłem znaleźć postu na temat wirusa silnika w Skodzie 1.8 TSI 160KM. na gwarancji. Wirusa zaszczepia firma

http://www.44tuning.pl łączny koszt to 2400pln. chciałbym dowiedzieć się czy ktoś już tam z was był Opole/ Warszawa i czy jest zadowolony z ich usług. Zastanawiam się zchipowania w mojej Skodzie ale boję się że mogę stracic gwarancje mimo tego że piszą iż można samemu w razie draki odłączyć przewody. Proszę was o radę. Do Opola mam prawie 500km.bo jedynie w grę wchodzi sobota.
    Sprzedam felgi stalowe Alcar 16'' 4 szt. za 600pln.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez ROBBIA
      Do Opola mam prawie 500km
      do Warszawy za to duzo bliżej, a oni zdaję się wpinają po prostu BOXa, czy się mylę?
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• sesik
        RS
        • 2006
        • 2165

ROBBIA, poczytaj opinie na temat 44tuning w necie ( 1 z brzegu http://www.racingforum.pl/UWAGA-NA-F...JE-t88457.html)

Jak auto na gwarancji to sobie odpuść chipa, poczekaj cierpliwie aż się skończy gwarancja i jedź do porządnej firmy na normalnego chipa a nie na boxa
        Best ET = 13.666
        Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
        PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
        http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• ROBBIA
          Classic
          • 2012
          • 11

Dzięki Sesik sprowadziłeś mnie na ziemię...Radzisz żebym poczekał aż się skończy gwarancja? Racja skoro mogą być problemy mimo tego ze firma 44 tuning pisze na swojej stronce ze nie ma z tym problemu, ale po przeczytaniu opini którą wkleiłeś muszę poczekać. A porządna firma włg. Ciebie gdzie wirusują Skodę to? Czym różni się chip od box'a?

[ Dodano: Sro 07 Lis, 12 12:29 ]
          Szkoda: do W-wy mam znacznie bliżej, ale oni nie rpacują w soboty (tak wstawiają box'a). Mój tuning silnika rozwiał swoim postem i opinią sesik. Dziękuję wam.

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

A porządna firma włg. Ciebie gdzie wirusują Skodę to? Czym różni się chip od box'a?
            jest tego mnóstwo na forum, masz też dobrych tunerów u siebie... jak na złość wyleciało mi z głowy... "tune up" z Gdańska?

chip od boxa różni się tym, że box jest gotowcem a chip (program) jest zrobiony konkretnie dla Twojego silnika i może być zrobiony tak jak chcesz.
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• SilentEmpire
              Rider
              • 2009
              • 304

Polecam Działa
              50k i żadnych problemów.
              SUPERB

Komentarz

• S3 CHRIS
                Elegance
                • 2006
                • 979
                • Octavia I (1U2)
                • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

ROBBIA, ja bym tego nie zakładał pozatym ta cena to nic taniego poczekaj az sie gwarancja skonczy zrob virusa
                ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Tippo
                  L&K
                  • 2009
                  • 1349
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Box w benie to nie jest good idea, mozna latwo zrobic dziurke w tloku Na pomorzu masz tune up, w wlkp goodhope, to kompetentni fachowcy, tsi zeby zrobic program trza rozbierac kompa, u nas w compsporcie za program mi powiedzieli 1,8pln. Jest tu kilka tsi 1.8 po programie na gw. ale malo kto sie chwali tym.

Komentarz

• karpecik
                    Rider
                    • 2004
                    • 279

Dzięki Sesik sprowadziłeś mnie na ziemię...Radzisz żebym poczekał aż się skończy gwarancja? Racja skoro mogą być problemy mimo tego ze firma 44 tuning pisze na swojej stronce ze nie ma z tym problemu, ale po przeczytaniu opini którą wkleiłeś muszę poczekać. A porządna firma włg. Ciebie gdzie wirusują Skodę to? Czym różni się chip od box'a?

[ Dodano: Sro 07 Lis, 12 12:29 ]
                    Szkoda: do W-wy mam znacznie bliżej, ale oni nie rpacują w soboty (tak wstawiają box'a). Mój tuning silnika rozwiał swoim postem i opinią sesik. Dziękuję wam.
                    No to źle. Skontaktuj się z firmą www.kreatormocy.pl Warszawa. Zrobią ci normalny tuning softu za duuużo mniej niż 2.400zł. Sprawa znana już na forum - poszukaj.

Komentarz

• TomekRs
                      RS
                      • 2011
                      • 1670

a w warszawie masz mastersa, vtg, rogala i pewnie jeszcze kilka innych dobrych firm

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez sesik
                        Jak auto na gwarancji to sobie odpuść chipa, poczekaj cierpliwie aż się skończy gwarancja i jedź do porządnej firmy na normalnego chipa a nie na boxa
                        +1

W chuj siana jak za boxa kurde chcą. Za tyle to zrobisz normalnego chipa w jakiejś porządnej firmie i jeszcze troszkę na podróż będziesz miał.
                        Ja ze swojej strony polecam Dynosoft, bo swoje 1.8 TSI tam robiłem.
                        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• ROBBIA
                          Classic
                          • 2012
                          • 11

Dzięki wam Panowie. Muszę się z tym przespać i zastanowić z jednej strony chciałbym już teraz to zrobić auto ma zaledwie 3000 przelotu a z drugiej strony gwarancja bo jak ktoś nie ma pleców w serwisie....

Komentarz

• McGan
                            RS
                            • 2010
                            • 3573
                            • Superb III (3V3)

ROBBIA, po pierwsze poczekaj do konca gwarancji i nie wkladaj gowna tylko porzadnie zachipuj jak Bozia nakazala Uwierz mi, wiem co mowie, mam juz troszke modyfikacji w aucie i z autopsji wiem, ze tylko program napisany przez czlowieka na hamowni jest w stanie dobrze sterowac silnikiem. Jest masa czynnikow na ktore trzeba zwrocic uwage przy robieniu softu do auta, a nie tylko wpieprzyc rezystor bo tym oszukasz jedna zmienna a co z reszta? Dziadostwo.

I szczerze Ci polecam Roberta (rob555) z Tune-Up (kontakt w polecanych warsztatach znajdziesz), robi znakomita robote i zna sie na tym. I sobota tez nie bedzie problemem dla Niego
                            Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                            Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

Pracuję...