Nie wiedzialem ze linki sa do wymiany. . To chyba bedzie najlepszy pomysl. Dzieki za linki. Jutro musze odkrecic jeszcze silnik i upewnic sie ze dziala na 100%. Bo teraz to slychac ze dziala ale nie wiem czy sie nie uszkodzil.
Czy jest możliwość zamontowania rozpórki kielichów do OII z przodu? Ile by to kosztowało? Słyszałem, że dzięki temu samochód powinien lepiej się prowadzić w zakrętach. Druga rzecz czy można to zrobić z tyłu i ile by to też kosztowało. Szukałem w necie i jest mało informacji.
Ceed1, pomysl lepiej o upgrad'zie zawieszenia (amortyzatory + sprezyny), a nie probujesz brnac w wynalazki.
właśnie, do tego jak wymienisz drążki stabilizacyjne na grubsze np eibacha taj jak ja zrobiłem, do tego koło 18 ze wzmocniona oponą i możesz wchodzic w zakręty ile fabryka czy tuner zapodał :wink:
Dodam tylko tyle że na takim setupie twoja żona nie będzie chciała za bardzo wsiadać do octavii :haha: za to szybka jazda zdecydowanie bardziej bezpieczna
Ceed1, na samej rozpórce nie odczujesz zbyt wiele, ale krok po kroku, spręzyny, amory, tuleje poliuretanowe, rozpórki, niski profil opony i poczujesz różnicę.
Druga sprawa to komfort i zmęczenie samochodu.
Ceed1, idź w zmianę amorków (wraz z tulejami) i sprężyn na początek, potem zdecydujesz czy chcesz zmieniać opony na szersze i niższy profil. Rozpórki to wisienka na torcie, możesz też poszukać stabilizatora Eibacha - piramida taki ma.
Sam kiedyś szukałem rozpórki, niestety dla O2 FL temat beznadziejny cenowo, coś dobrego kosztuje tyle co komplet amortyzatorów.
Już nie jeździjcie tak po człowieku, ja też uważam, że rozpórka kielichów to dobra sprawa, a że nie ma gotowych rozwiązań do OII, to i takie pytania się pojawiają...
Piramida napisz więcej o tych dwóch regulacjach, o co w tym chodzi? Seryjnie z tyłu też jest drążek stabilizacyjny?
Są dwa drążki, przód i tył, oba grubsze niż seryjne i na końcach drążków po dwa otwory w odległościach od siebie około 3cm, zmieniając otwór zmniejsza/zwiększa się dzwignia i niniejszym twardość ugięcia drążka, u siebie drążki mam ustawione w pozycji twardszej.
Komentarz