Zamieszczone przez Andrzej.P
Korekta programu
Zwiń
X
-
Korekta programu
witam Jestem po wymianie w serwisie na nowe pompki i teraz przydalaby sie korekta programu i tu pytania
1. Wam tez bardziej kopcilo ?
2. Ile kosztuje korekta prorgamu ?
3. Poprzedni wlasciciel auta robil program w krakowie i powwiedzieli mi 350 to dobra cena ?
4. Jak bedzie korekta to bedzie lepiej sie zbierala Octavia ????
[ Dodano: Sro 12 Cze, 13 20:22 ]
Pomoze ktos ?? )
Ma ktos wiedze na temat zachowania auta po wymianie popowtryskow na nowe w serwisie skody ??http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...102119#1102119
Sprzedam blow-off do diesla. Wiecej PW
-
-
Re: Korekta programu
Zamieszczone przez Jendrus91witam Jestem po wymianie w serwisie na nowe pompki i teraz przydalaby sie korekta programu i tu pytania
1. Wam tez bardziej kopcilo ?
2. Ile kosztuje korekta prorgamu ?
3. Poprzedni wlasciciel auta robil program w krakowie i powwiedzieli mi 350 to dobra cena ?
4. Jak bedzie korekta to bedzie lepiej sie zbierala Octavia ????
[ Dodano: Sro 12 Cze, 13 20:22 ]
Pomoze ktos ?? )
Ma ktos wiedze na temat zachowania auta po wymianie popowtryskow na nowe w serwisie skody ??www.edc-tuning.pl
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
https://www.facebook.com/edctuning
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spankyjezeli wyminieli pompki w zwiazku z akcja serwisowa to nie ma potrzeby robic korekty programu pod nowe pompki ...
gdyby "fabryczne" pompki trzymały parametry to nie byłoby potrzeby robić wymiany w ramach akcji serwisowej :!:
w związku z powyższym korekta programu po wymianie pompek jest jak najbardziej wskazanaWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6
gdyby "fabryczne" pompki trzymały parametry to nie byłoby potrzeby robić wymiany w ramach akcji serwisowej :!:
Owszem stare pompki charakteryzują się powolnym spadkiem wydajności i w efekcie mocy, ale czy nowe są jej pozbawione?Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wokanZamieszczone przez Nexus6
Owszem stare pompki charakteryzują się powolnym spadkiem wydajności i w efekcie mocy, ale czy nowe są jej pozbawione?With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Bo załapałaś się na akcję w której wymieniali już jak leci bez względu na objawy, byle auto było na liście.
Poszukaj w sieci to zobaczysz dlaczego pompki padały, szczególnie w Passatach, bo tam najwięcej siedzi tego gówna...
Zwarcie w cewce i silnik stawał i nie dawał już się uruchomić = auto na lawetę i do serwisu.
Pierwsza akcja wymiany pompek była właśnie w VW - warunek auto musiało przyjechać na lawecie i wymieniali tylko padniętą pompkę.
Reasumując jak pierwotny soft był robiony na zdrowych pompkach to po wymianie po co robić korekty? Owszem można dla ciekawości, czy sama wymiana coś dała, albo spróbować wycisnąć coś więcej.
Sam jestem w takiej właśnie sytuacji i jakoś po wymianie różnic nie wyczułem - auto jak jeździło tak jeździ. Rozmawiałem z Mirkiem z EcuProject i powiedział, że faktycznie można spróbować, ale nie że trzeba.Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez spankyjezeli wyminieli pompki w zwiazku z akcja serwisowa to nie ma potrzeby robic korekty programu pod nowe pompki ...
w związku z powyższym korekta programu po wymianie pompek jest jak najbardziej wskazanawww.edc-tuning.pl
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
https://www.facebook.com/edctuning
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spankyZamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez spankyjezeli wyminieli pompki w zwiazku z akcja serwisowa to nie ma potrzeby robic korekty programu pod nowe pompki ...
w związku z powyższym korekta programu po wymianie pompek jest jak najbardziej wskazana
jak byc może doczytałeś kwestia ewentualnej korekty dotyczy auta "po korekcie programu fabrycznego", tu juz nie ma plug&play;
poczytaj wrażenia innych użytkowników BMN'ów na temat pracy wtrysków i zużycia paliwa po wymianie wtrysków - hint: nowe wtryski nie sa identyczne ze starymi wtryskami (byc może mieszczą się w jakiejś tolerancji przy oryginalnym sofcie sterującym, ale przy 'dłubnietym" sofcie okazuje sie że nowe wtryski "przelewają" ropę).With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz