mysle ze troche przesadzasz..............przy tej mocy która ty masz wilekich problemów z trakcja raczej nie ma.......jesli masz problem ze skakaniem przodu to Whiteline ALK jest rozwiazaniem.
Sposób na brak trakcji w RS
Zwiń
X
-
lukaszbs, wiem o czym piszesz. Ja mam słabsze auto bo 220 KM i 350 Nm i też z trakcją nie jest najlepiej. Zmieniłem letnie opony z 205/55R16 Conti Sport Contact 2 na 215/55R16 Dunlop Sport Maxx RT. 225 nie założyłem bo na felgi by nie weszły a nie chciałem ich zmieniać bo mi samochód do ścigania nie służy. Jest zauważalnie lepiej na suchym, na mokrym nie widzę większej różnicy ale nie miałem jeszcze okazji dobrze potestować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez granaciklukaszbs, wiem o czym piszesz. Ja mam słabsze auto bo 220 KM i 350 Nm i też z trakcją nie jest najlepiej. Zmieniłem letnie opony z 205/55R16 Conti Sport Contact 2 na 215/55R16 Dunlop Sport Maxx RT. 225 nie założyłem bo na felgi by nie weszły a nie chciałem ich zmieniać bo mi samochód do ścigania nie służy. Jest zauważalnie lepiej na suchym, na mokrym nie widzę większej różnicy ale nie miałem jeszcze okazji dobrze potestować.
[ Dodano: Pon 07 Kwi, 14 20:55 ]
no to mamy tak,
założone na czas dzisiejszych testów toyo r888, 225/40r18 na felgach VAG od kolegi (bo to jego zestawik)
Pierwsze wrażenia, po rozgrzaniu, DUŻO lepsza trakcja na starcie - uślizg jest znikomy.
W zakrętach, zdecydowanie przewidywalna, wychodzenie z zakrętu z dodaniem gazu powiedziałbym, że nawet na plus.
Na mokrym nie miałem okazji testować, bo:
1. Nie było mokro
2. Przy ostatniej rundzie padła cewka zapłonowa.. (teraz mam już wszystkie nowe, powinno być ok)
Podsumowując: Opony bardzo dobre, wymagają wyższej temperatury pracy (dziś było 16'C) więc tak na granicy. Pomogło rozgrzanie gumy. W zakrętach lepiej niż się spodziewałem i tym samym lepiej niż mówią o tym inni.
Sprawa wymaga jeszcze przemyślenia, ale może miałoby sens sprawić sobie taki zestaw na poprawę humoru.251KM/380Nm by Dynosoft, RS TFSI, 60mm w dół, hamulce ceramiczne, US Standlicht und mehr..
Komentarz
-
Komentarz