Sposób na brak trakcji w RS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EŁ
    L&K
    • 2004
    • 1168
    • Octavia III (5E3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

mysle ze troche przesadzasz..............przy tej mocy która ty masz wilekich problemów z trakcja raczej nie ma.......jesli masz problem ze skakaniem przodu to Whiteline ALK jest rozwiazaniem.

Komentarz

• lukaszbs
      Classic
      • 2014
      • 35

W najbliższym czasie założę na próbę r888, zdam relację co i jak. Może uda się jeszcze przed weekendem.
      251KM/380Nm by Dynosoft, RS TFSI, 60mm w dół, hamulce ceramiczne, US Standlicht und mehr..

Komentarz

• granacik
        Ambiente
        • 2009
        • 249

lukaszbs, wiem o czym piszesz. Ja mam słabsze auto bo 220 KM i 350 Nm i też z trakcją nie jest najlepiej. Zmieniłem letnie opony z 205/55R16 Conti Sport Contact 2 na 215/55R16 Dunlop Sport Maxx RT. 225 nie założyłem bo na felgi by nie weszły a nie chciałem ich zmieniać bo mi samochód do ścigania nie służy. Jest zauważalnie lepiej na suchym, na mokrym nie widzę większej różnicy ale nie miałem jeszcze okazji dobrze potestować.

Komentarz

• lukaszbs
          Classic
          • 2014
          • 35

Zamieszczone przez granacik
          lukaszbs, wiem o czym piszesz. Ja mam słabsze auto bo 220 KM i 350 Nm i też z trakcją nie jest najlepiej. Zmieniłem letnie opony z 205/55R16 Conti Sport Contact 2 na 215/55R16 Dunlop Sport Maxx RT. 225 nie założyłem bo na felgi by nie weszły a nie chciałem ich zmieniać bo mi samochód do ścigania nie służy. Jest zauważalnie lepiej na suchym, na mokrym nie widzę większej różnicy ale nie miałem jeszcze okazji dobrze potestować.
          Te Dunlopy mam i ja, są zaje. Sprawdzę jeszcze tylko r888 pod względem trakcji ze startu zatrzymanego. A jak mi się spodoba, będzie komplecik do zabaw...

[ Dodano: Pon 07 Kwi, 14 20:55 ]
          no to mamy tak,

założone na czas dzisiejszych testów toyo r888, 225/40r18 na felgach VAG od kolegi (bo to jego zestawik)

Pierwsze wrażenia, po rozgrzaniu, DUŻO lepsza trakcja na starcie - uślizg jest znikomy.
          W zakrętach, zdecydowanie przewidywalna, wychodzenie z zakrętu z dodaniem gazu powiedziałbym, że nawet na plus.
          Na mokrym nie miałem okazji testować, bo:
          1. Nie było mokro
          2. Przy ostatniej rundzie padła cewka zapłonowa.. (teraz mam już wszystkie nowe, powinno być ok)

Podsumowując: Opony bardzo dobre, wymagają wyższej temperatury pracy (dziś było 16'C) więc tak na granicy. Pomogło rozgrzanie gumy. W zakrętach lepiej niż się spodziewałem i tym samym lepiej niż mówią o tym inni.

Sprawa wymaga jeszcze przemyślenia, ale może miałoby sens sprawić sobie taki zestaw na poprawę humoru.
          251KM/380Nm by Dynosoft, RS TFSI, 60mm w dół, hamulce ceramiczne, US Standlicht und mehr..

Komentarz

Pracuję...