Witam, ktoś już próbował i moze sie mu udało dołożyć kierownice z multifunkcją ??
Kierownica mf
Zwiń
X
-
Pierwszy post na forum i od razu poważne pytanie... A próbował MarcinT użyć dość pożytecznej, ale sądząc po poście nie wszystkim znanej funkcji Szukaj?
Kilka chwil i można znaleźć chociażby ten temat:
Przeróbki poszerzające funkcjonalność auta. Np. dodanie Xenonów, zmiana foteli, dodatkowe funkcje, wymiana modułu centralnej elektryki. Radio/nawigacja z nowszego modelu itd.
-
-
Ale on pyta o O3.Zamieszczone przez wojtek_d Zobacz wpisPierwszy post na forum i od razu poważne pytanie...
Ja robiłem w Golfie VII. Multi z telefonem, komputerem, radiem i łopatkami do DSG. Kabelek w kierownicy przerobiłem. Zakodowałem i działa.
Jakbyś przyjechał to mogę spróbować w O3.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz
-
-
Może niekoniecznie. U Ciebie naklejka z numerem sterownika powinna być widoczna po podniesieniu górnej połówki obudowy kolumny kierownicy.
Spróbuj te połówki rozdzielić. Nie ma żadnych śrubek. tylko zaczepy więc dasz radę to zrobić. Zobaczysz manetki i sterownik. naklejka powinna być widoczna.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz
-
-
Foty wrzucaj przez:Zamieszczone przez MarcinT Zobacz wpisOk zrobiłem fotę ale ma za dużo Mb
To numer manetek.Zamieszczone przez MarcinT Zobacz wpis5Q0.953.507.AD
Taśma czyli sterownik kierownicy jest pomiędzy manetkami a kierownicą. Numer znajdziesz tu:
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz
-
-
Nie kolego. Ty masz 5Q0 953 549Zamieszczone przez MarcinT Zobacz wpisOk mam 5k0 954 549
5K0 to zupełnie inne sterowniki. Pod inne manetki.
Niestety sterowniki 5Q0 nie są opisane na Ross-techu.
Ja myślę, że na 5Q0 953 549 A multi Ci ruszy.
Sprawdzę czy taki mam.
Golf VII, o którym wspomniałem wyżej miał jeszcze inne manetki. Tam był sterownik 5Q0 953 569 A.Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz
-
-
Tego Ci na 100% nie powiem. Zacząłbym od montażu kierownicy i próby uruchomienia jej z tym modułem co masz. Może ruszy, jak nie to będziesz szukał innego.Zamieszczone przez MarcinT Zobacz wpisTo co nie będę musiał zmieniać sterownikaTempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz
-
-
Mam u siebie 5Q0 953 549 E. Na sprzedaż. Niestety nie wiem co potrafi. Trzeba zamontować i sprawdzić.
Zrób zdjęcie kierownicy i wstaw tutaj.

Komentarz
-
-
Co dokładnie przerabiałeś?Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisAle on pyta o O3.
Ja robiłem w Golfie VII. Multi z telefonem, komputerem, radiem i łopatkami do DSG. Kabelek w kierownicy przerobiłem. Zakodowałem i działa.
Jakbyś przyjechał to mogę spróbować w O3.
Ostatnio też montowałem w Golfie VII MLF z tempomatem, łopatkami itp. i niestety nie mogę uruchomić tempomatu, cała reszta chodzi.MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
Tylko multi dokładałem. Przerabiałem kabelek do poduszki. Ja dość długo szukałem kierownicy z obsługą radia, komputera, telefonu i z łopatkami. Nie chciałem z tempomatem.Zamieszczone przez Doba Zobacz wpisCo dokładnie przerabiałeś?
Tempomatu nie zrobisz. Też próbowałem tylko nie z kiery a z manetki. Tam trzeba ciągnąć kabelek do sterownika silnika.Zamieszczone przez Doba Zobacz wpisOstatnio też montowałem w Golfie VII MLF z tempomatem, łopatkami itp. i niestety nie mogę uruchomić tempomatu, cała reszta chodzi.
Niestety z aktywacją jest podobnie jak w O3 Tylko w serwisie on line. Z tym, że do O3 można kupić kod w ASO i ASO to zakoduje za około 150 zł. Do Golfa VII nie można kupić samego kodu tylko cały zestaw czyli manetki, kabelek do sterownika i kod. Koszt ponad 1K PLN.
Robiłem to znajomemu u mnie w Świętochłowicach. Jeździł do ASO VW ale nikt mu tego nie chciał uruchomić.

Komentarz
-
-
koleś proszę taka mam kiere a zeby przyjechać to muszę być pewny sterownika bo nie będę jechał prze pół polski i nic z tego nie wyjdzie. Muszę kupić wiązkę do mf jeszcze moze ma ktoś na sprzedaż ???Załączone pliki
Komentarz
-
-
Jaka cena?Zamieszczone przez MarcinT Zobacz wpisZamówiłem wiązkę w ASO do multifunkcji
Jest sens. Z tym radiem co masz też Ci powinna działać. Poza tym ja bym nie wytrzymał, żeby mi to leżało. Masz wszystkie elementy więc ma być założone.Zamieszczone przez MarcinT Zobacz wpiswiec nie wiem czy jest sensTempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz
-
-
Tak. Możesz do mnie przyjechać.Zamieszczone przez MarcinT Zobacz wpisale tak ktoś bedzie musiał mi pomoc to zakodowaćTempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz
-

Komentarz