Witajcie, czy ktoś montował rejestrator do OIIIFL (chodzi o podciągnięcie zasilania np. z lampki, żeby nie ciągnąć zasilania przez słupki itp) - ewentualnie czy ktoś poleci inny mniej inwazyjny sposób montażu, tak aby nie utracić gwarancji jak w przypadku podciągnięcia z lampki?
OIIIFL - montaż rejestratora
Zwiń
X
-
Do gniazda zapalniczki w bagażniku? kiedy Ci się uruchamia rejestrator i kiedy wyłącza? To jest najważniejsza kwestia dla mnie.
Szukam miejsca podpięcia się do istniejącej instalacji, aby dopiąć kabel zasilający rejestrator, który będzie uruchamiał się po włączeniu silnika/odryglowaniu drzwi (w poprzedniej OIIFL miałem dopięty do lampki podsufitki tak, że włączał się przy odryglowaniu drzwi). /
Komentarz
-
-
Ja mam wstawione dodatkowe gniazdo USB w obudowie lampki i krótkim kabelkiem podpięty rejestrator.( utrata gwarancji na lampkę podsufitową)
Do gniazda USB popiołem masę z lampki a plus ciągnąłem jedną żyłę id bezpieczników w słupku i w podsufitce.
Rejestrator uruchamia się w momencie przekręcenia kluczyka w stacyjce.
Komentarz
-
-
IMG_20180519_153043.jpgMiałem ściągać obudowę dopiero przy wymianie sensora deszczu,ale jeszcze nie dotarł...Tak to wyglada w mojej vRS.
Komentarz
-
-
IMG_20180520_091216.jpgCzerwony z przetwornicy do czarnego z wiązki(+),czarny z przetwornicy do brązowego z wiązki.Sama przetwornica schowana na podsufitce,lepiej by było przykleić ją do szyby pod obudowę kamery i czujnika,ale nie ma dosyć miejsca.
Komentarz
-
-
a skad miałaes taki dlugi kabelekZamieszczone przez bl Zobacz wpisMam wideorejestrator na przedniej szybie po stronie pasazera od lusterka wstecznego. Kabel ciagnalem delikatnie pod podsufitka do prawego slupka, pozniej uszczelkami drzwi do bagaznika i do gniazda. Zero inwazji, kabel niewidoczny takze ten sposob polecam.
? i jak z rekacja na zapłon ?
Komentarz
-
-
Ambiente
- 2016
- 110
- Octavia III combi (5E5)
- AVU 1.6 MPI 102 KM
- BXE 1.9 TDI PD 105 KM
- CLHA 1.6 TDI CR 105 KM
Witam. Chcę podłączyć rejestrator pod lamkę w podsufitce. Przetwornice chcę wykorzystać z rozdzielacza gniazda zapalniczki który kiedyś nabyłem. Czy ktoś tak podłączał? W jakie przewody się wpiąć? Czy taka metoda może powodować jakieś błędy lub problemy?
Komentarz
-
Kabel standardowy z kompletu wystarczyl na styk. Reakcji na zaplon brak, a dokladnie wideorejestrator jak wyczuwa ruch to przelacza sie w "jazde" a jak auto zaparkowane to "parking". Nagrywa caly czas, a rozdziela nagrania w zaleznosci od ruchu auta w katalogu na karcie.Zamieszczone przez lodowa Zobacz wpis
a skad miałaes taki dlugi kabelek
? i jak z rekacja na zapłon ?
Komentarz
-
-
Ja u siebie zauważyłem, że gniazdo zapalniczki daje prąd cały czas, nawet po wyjęciu kluczyków. Przeciągnięcie kabla z Viofo trwało jakieś 5 minut, posiłkowałem się miękką kartą lojalnościową jakiejś biedry i wciskałem delikatnie w szczeliny, w jednym miejscu tylko pod szybą się do końca nie zmieścił i jak ktoś się uprze to zobaczy, ale mi absolutnie nie przeszkadza (nie widzę go nawet jak jeżdże jako pasażer
Komentarz
-
-
Podepnę się do tematu. Ja w swojej OIII 2017r zamontowałem gniazdo USB (na allegro do wyboru) obok gniazda diagnostycznego pod wideorejestrator, przymocowany za pomocą zwykłej blachy z otworem na gniazdo USB. Wpiołem się w bezpieczniki nr48, zastosowałem bybass jako gniazdo +, minus przykręciłem do karoserii i bezpiecznik 10A w bypassie. Do tego kabel kątowy USB -micro USB też allegro.. Przeciągnięcie kabla podsufitką przy szybie, po słupku i w dół. Tylko kabel musi mieć co najmniej 2m, ja kupiłem 1,8 m i na centymetry wystarczył. Bez plątaniny kabli z zapalniczki gdzie jest ciągle napięcie. W bezpieczniku 48 prąd jest pod stacyjkę. I mam jeszcze dodatkowe wolne gniazdo USB 2.1A, bo kupiłem podwójne. Pierwsze 1A poszło właśnie pod wideorejestrator,
Komentarz
-

Komentarz