Witajcie, czy ktoś montował rejestrator do OIIIFL (chodzi o podciągnięcie zasilania np. z lampki, żeby nie ciągnąć zasilania przez słupki itp) - ewentualnie czy ktoś poleci inny mniej inwazyjny sposób montażu, tak aby nie utracić gwarancji jak w przypadku podciągnięcia z lampki?
OIIIFL - montaż rejestratora
Zwiń
X
-
Do gniazda zapalniczki w bagażniku? kiedy Ci się uruchamia rejestrator i kiedy wyłącza? To jest najważniejsza kwestia dla mnie.
Szukam miejsca podpięcia się do istniejącej instalacji, aby dopiąć kabel zasilający rejestrator, który będzie uruchamiał się po włączeniu silnika/odryglowaniu drzwi (w poprzedniej OIIFL miałem dopięty do lampki podsufitki tak, że włączał się przy odryglowaniu drzwi). /
Komentarz
-
-
Ja mam wstawione dodatkowe gniazdo USB w obudowie lampki i krótkim kabelkiem podpięty rejestrator.( utrata gwarancji na lampkę podsufitową)
Do gniazda USB popiołem masę z lampki a plus ciągnąłem jedną żyłę id bezpieczników w słupku i w podsufitce.
Rejestrator uruchamia się w momencie przekręcenia kluczyka w stacyjce.
Komentarz
-
-
IMG_20180519_153043.jpgMiałem ściągać obudowę dopiero przy wymianie sensora deszczu,ale jeszcze nie dotarł...Tak to wyglada w mojej vRS.
Komentarz
-
-
IMG_20180520_091216.jpgCzerwony z przetwornicy do czarnego z wiązki(+),czarny z przetwornicy do brązowego z wiązki.Sama przetwornica schowana na podsufitce,lepiej by było przykleić ją do szyby pod obudowę kamery i czujnika,ale nie ma dosyć miejsca.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bl Zobacz wpisMam wideorejestrator na przedniej szybie po stronie pasazera od lusterka wstecznego. Kabel ciagnalem delikatnie pod podsufitka do prawego slupka, pozniej uszczelkami drzwi do bagaznika i do gniazda. Zero inwazji, kabel niewidoczny takze ten sposob polecam.
Komentarz
-
-
Ambiente
- 2016
- 110
- Octavia III combi (5E5)
- AVU 1.6 MPI 102 KM
- BXE 1.9 TDI PD 105 KM
- CLHA 1.6 TDI CR 105 KM
Witam. Chcę podłączyć rejestrator pod lamkę w podsufitce. Przetwornice chcę wykorzystać z rozdzielacza gniazda zapalniczki który kiedyś nabyłem. Czy ktoś tak podłączał? W jakie przewody się wpiąć? Czy taka metoda może powodować jakieś błędy lub problemy?
Komentarz
-
Zamieszczone przez lodowa Zobacz wpis
a skad miałaes taki dlugi kabelek ? i jak z rekacja na zapłon ?
Komentarz
-
-
Ja u siebie zauważyłem, że gniazdo zapalniczki daje prąd cały czas, nawet po wyjęciu kluczyków. Przeciągnięcie kabla z Viofo trwało jakieś 5 minut, posiłkowałem się miękką kartą lojalnościową jakiejś biedry i wciskałem delikatnie w szczeliny, w jednym miejscu tylko pod szybą się do końca nie zmieścił i jak ktoś się uprze to zobaczy, ale mi absolutnie nie przeszkadza (nie widzę go nawet jak jeżdże jako pasażer
Komentarz
-
-
Podepnę się do tematu. Ja w swojej OIII 2017r zamontowałem gniazdo USB (na allegro do wyboru) obok gniazda diagnostycznego pod wideorejestrator, przymocowany za pomocą zwykłej blachy z otworem na gniazdo USB. Wpiołem się w bezpieczniki nr48, zastosowałem bybass jako gniazdo +, minus przykręciłem do karoserii i bezpiecznik 10A w bypassie. Do tego kabel kątowy USB -micro USB też allegro.. Przeciągnięcie kabla podsufitką przy szybie, po słupku i w dół. Tylko kabel musi mieć co najmniej 2m, ja kupiłem 1,8 m i na centymetry wystarczył. Bez plątaniny kabli z zapalniczki gdzie jest ciągle napięcie. W bezpieczniku 48 prąd jest pod stacyjkę. I mam jeszcze dodatkowe wolne gniazdo USB 2.1A, bo kupiłem podwójne. Pierwsze 1A poszło właśnie pod wideorejestrator,
Komentarz
-
Komentarz