Witam,
Panowie chciałem w swojej skodzie dodać możliwość automatycznego zapalania świateł - poszedłem po najmniejszej linii oporu i zakupiłem taki zestaw
https://pl.aliexpress.com/item/10050...martRedirect=y
i teraz: światła się zapalają i gaszą, tylko jest tam funkcja comming/leaving home co powoduję że po otworzeniu drzwi auto pika że mam zapalone światła. Jest jakiś sposób na to?
Czujnik deszczu, światła, lusterko wsteczne ściemniające
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mez2008 Zobacz wpis
Wycieraczki auto działają
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Lukas345 Zobacz wpis
Wczoraj właśnie wymieniłem u siebie czujnik z oryginalnego z 2013r na ten z literką A na końcu - jak u Ciebie działają wycieraczki w auto ? Ja mam wrażenie, że ten czujnik jest bardzo czuły i długo jedzie po szybie bo wartość kropelkowania w VCDS nie spada tak szybko do zera.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mez2008 Zobacz wpis
Moja O3 jest z rocznika 2013.
Zamontowałem 5Q0955547A - informacja była taka że ten rocznik miał fabrycznie czujnik 5Q0955547 - bez żadnej literki.
Problem był jedynie taki że musiałem ręcznie wpisać kod 07805D aby czujnika miał wszystkie ustawienia dla Skody.
Bez wpisania ręcznie kodu VCDS i auto widział czujnika jak dla Golfa bez możliwości ustawienia wycieraczek .
Zostaw komentarz:
-
-
Temat rozwiązany w temacie Czujnik zmierzchu + czujnik deszczu + nowy wyłącznik AUTO
Zostaw komentarz:
-
-
Niestety problem nie rozwiązany dalej. Próbowałem różnych rzeczy. B yłem u jednego speca z vcds i nic, drugi też nie dał rady, byłem nawet w ASO Skody i po 2 dniach też nie dali rady. Próbowałem nawet sposobu z forum Rapida gdzie podmieniają miejscami kabelki na wyłączniku bez funkcji auto i im działa a mi nie
Załączam błędy jakie mam w vcds, może ktoś coś będzie widział jak je usunąć bo przez nie pewnie mi nie działa to jak powinno. Będę wdzięczny za pomoc.
IMG_20200222_114651-960x572.jpg
Zostaw komentarz:
-
-
Hehe.. Eldar to producent bielizny damskiejchybe nie o ten Eldar chodzi.
Czy to ta strona : https://obdeleven.pl?
Zostaw komentarz:
-
-
Wpisz w Google "ELDAR" zadzwoń i poproś Krystiana.
On Ci podpowie czy twoim sprzętem będzie w stanie zakodowac np poprzez teamvievier, czy też będziesz zmuszony do zakupu obd 11 w co wątpię
Mi kodowal zdalnie podlaczajac się do mojego telefonu. Ale myślę że jak wspomniałem wcześniej, twój sprzęt + teamvievier na twoim kompie załatwi sprawę
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowany przez potrek; 44849.
Zostaw komentarz:
-
-
Jakieś namiary na nich? Co muszę mieć by to zrobili zdalnie?
Zostaw komentarz:
-
-
Zrobi zrobi ja też mam modelowo 2018 i też miałem problem. Krystian z firmy eldar zakodowal mi to zdalnie. Zadzwoń do nich.
Pomogą...
Zostaw komentarz:
-
-
Byłem dziś u mechanika co ma odpowiednie interfejsy. Powiedział, że to za młody samochód bo z 2018roku i nikt mi tego teraz nie zrobi.
Zostaw komentarz:
-
-
Masz polifta? W moim polifcie też miałem problem. Dopiero Krystian z Eldaru zakodowal mi to zdalnie.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam czujnik z końcówką B czyli tak jak powinno. Problemem jest tylko to, że nie mogę wejść w kodowanie 09-centr.zesp.elektr. jak na moim załączniku wcześniejszym, info że "ten moduł nie podlega kodowaniu". Może to kwestia interfejsu mojego i vcds, choć co nie co już zaprogramowałem w innych modułach i nie było problemu.
Zostaw komentarz:
-
-
Był w oryginale czujnik wilgoci, podmieniłem na czujnik deszczu światła wilgoci. Wycieraczki mi działają w automacie czyli czujnik deszczu zadziałał bez programowania. Ale jest problem z czujnikiem światła. Po podmianie wyłącznika na "auto" i dołożeniu tego dodatkowego kabelka mam komunikat na desce pod zegarami że mam "zaklocone oświetlenie samochodu". W vcds nie widzę tego czujnika.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Hawkeyen Zobacz wpisWybacz moje pytania ale od niedawna się bawię vcds i wszystkiego nie wiem. Z tego co czytałem na tej 3 stronie to to dotyczy wpisania kodu do modułu rlhs który się pokazuje w liście rozwijanej centralnego zespołu elektronicznego. U mnie nie ma go na tej liście co widać na moim załączniku. Czy ja coś źle robię?
Zostaw komentarz:
-
-
Wybacz moje pytania ale od niedawna się bawię vcds i wszystkiego nie wiem. Z tego co czytałem na tej 3 stronie to to dotyczy wpisania kodu do modułu rlhs który się pokazuje w liście rozwijanej centralnego zespołu elektronicznego. U mnie nie ma go na tej liście co widać na moim załączniku. Czy ja coś źle robię?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Hawkeyen Zobacz wpisAle gdzie mam to wpisać? U mnie moduł 09-centr.zesp.elektr wygląda jak na załączniku. Jeden moduł nie działa bo nie podlega kodowaniu, a drugi to moduł wycieraczek. Tam wpisanie tego kodu nic nie daje.
Zostaw komentarz:
-
-
Ale gdzie mam to wpisać? U mnie moduł 09-centr.zesp.elektr wygląda jak na załączniku. Jeden moduł nie działa bo nie podlega kodowaniu, a drugi to moduł wycieraczek. Tam wpisanie tego kodu nic nie daje.Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Hawkeyen Zobacz wpisWitam. Mam problem z kodowaniem. Podczas próby zmiany modyfikacji czujnika deszczu/światła w vcds 9-centr.zesp.elektr. pokazuje mi się komunikat, że "ten moduł nie podlega kodowaniu" i nie mogę nic tam zmienić w tym module. Co jest powodem?
U mnie VCDS tez tak robił po wprowadzeniu kodu zmieniło się menu w adaptacjach.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam. Mam problem z kodowaniem. Podczas próby zmiany modyfikacji czujnika deszczu/światła w vcds 9-centr.zesp.elektr. pokazuje mi się komunikat, że "ten moduł nie podlega kodowaniu" i nie mogę nic tam zmienić w tym module. Co jest powodem?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez msemafor Zobacz wpisJa doposażyłem swoją OIII 2016r. przed FL z climatronic w czujnik deszczu/zmierzchu i włącznik z AUTO i kupowałem używane części. Przygotowując się do tego moda uzyskałem informacje, że nowe zamienniki, a szczególnie od "majfriendów" są niepewne w zakresie ich funkcjonalności i jakości i dlatego nie ryzykowałem.
Kupiłem na Alledrogo używane:
1. czujnik nr 5Q0955547A
2. włącznik nr 5E0941431N (od Skody Rapid)
do tego przewód naprawczy nr 000979019 też z Alledrogo - zamontowałem z pomocą kolegi poter (wielkie dzięki), zakodowałem i działa, jak trzeba.
Do MY2018 może już być odpowiedni czujnik nr 5Q0955547B. Najbardziej trzeba uważać przy zdejmowaniu górnej części plastikowej osłony lusterka - łatwo połamać mocowania (szczególnie przy obecnej niskiej temperaturze). Następnie trzeba z wyczuciem ale jednocześnie stanowczo odkleić od żelka czujnik.
Tu masz trochę więcej informacji:
http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...emniaj%C4%85ce
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Radziooo Zobacz wpis
Dzięki za info.
Jakbym miał w okolicy kogoś "ogarniętego" w te klocki to też bym tak zrobił
Rozumiem, że LH CH działa bez "mrugnięć" długimi?
Jednak samo się nie zrobiło tylko po dołożeniu czujnika - trzeba było kodować i pozmieniać odpowiednie adaptacje w 09 Central Electronic.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: