Witajcie, zakupiłem Octavie 3 z 13 roku i chciałbym coś pokombinować z radiem i przyciskami na kierownicy, czy da się wymienić radio na nowsze i dołożyć klawisze, czy trzeba całą kierownicę wymieniać ?
Wymiana radia w 3ce
Zwiń
X
-
Da się przyciski bez wymiany kierownicy i da się wstawić nowsze radio wraz z ekranem z polifta. Radio zmieniałem na Amundsena + ekran i jest mega.Załączone plikiOstatnio edytowany przez dagetto; 50792.
-
-
Zamieszczone przez dagetto Zobacz wpisTak 8"
Model 5E0919605M
Chyba do każdej. Ja mam z 2014, wcześniej mailem bolero z jakimś małym ekranikem.
Tylko ekran nie będzie działał z każdym radiem. Ja musiałem wymienić też radio.
posiadasz w tym pełną funkcjonalność obsługi telefonu wraz z zestawem głośnomowiącym?
mam Bolero z 2015 bez bluetooth i brakuje mi przede wszystkim zestawu głośnomówiącego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marmal321 Zobacz wpis
ile Cię taka operacja całościowo (z robocizną) wyniosła?
posiadasz w tym pełną funkcjonalność obsługi telefonu wraz z zestawem głośnomowiącym?
mam Bolero z 2015 bez bluetooth i brakuje mi przede wszystkim zestawu głośnomówiącego
Trzeba też zrobić kodowanie i adaptacje vcds pod Twoje auto, więc dobrze mieć kabel.
Jeśli jesteś z Wwa lub Zielonej Góry mogę dać Ci namiary na gości, którzy Ci wszystko sprzedadzą i zamontują.
Telefon w pełni obsługiwany: rozmowy, muzyka, android auto.
Będziesz musiał jeszcze uzupełnić zestaw o antenę gps, DAB jeśli chcesz.
Jesli nie miałeś wcześniej bluetooth to być może nie masz też mikrofonu - kolejny wydatek do listy.Ostatnio edytowany przez dagetto; 50792.
Komentarz
-
-
miałeś już w samochodzie fabryczną instalację do zestawu głośnomówiącego - mikrofon, podłączenie do głośników itp
czy te elementy są na wyposażeniu radia (w przypadku sprzętu z demontażu pewnie nie) czy da się je dokupić oddzielnie?
jak wspominałem posiadam Bolero z 2015 bez bluetooth i chociaż Amundsen fajny mogłoby pozostać i Bolero
najbardziej brakuje mi zestawu głośnomowiącego i obsługi telefonu
w jaki sposób można to ogarnąć najniższym kosztem?
jest ktoś na forum kto siedzi w temacie?
Komentarz
-
-
Witam, chcialbym w swojej O3 style wymienic radio na columbus wersja od 2012r. Obecnie mam radio bolero z bluetooth z zablokowanym smartlink. Chcialem odblokowac smartlink jednak doszedlem do wniosku ze w podobnych pieniadzach moge miec columbusa. Pytania:
- czy jak nie mam nawigacji w aucie to przy wymianie stacji bede musial dolozyc antene gps oraz antene do dab+? Czy te anteny montowane sa seryjnie?
-jesli nie sa montowane seryjnie czy montaz takich anten jest skomplikowany?
-czy kodowanie nowej stacji pod nr vin to kosztowna operacja?
Znalazlem radio columbus 5E5E0919606 ekran +stacja za 800 zl stad pomysl ze lepiej wymienic radio niz odblokowywac smartlinka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paszczak1991 Zobacz wpis
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dagetto Zobacz wpis
Ekran 900, radio 800. Instalacja darmo, bo sam sobie wymienisz. Trzeba kupić wyjmaki do radia, ale to grosze na allegro.
Trzeba też zrobić kodowanie i adaptacje vcds pod Twoje auto, więc dobrze mieć kabel.
Jeśli jesteś z Wwa lub Zielonej Góry mogę dać Ci namiary na gości, którzy Ci wszystko sprzedadzą i zamontują.
Jesli nie miałeś wcześniej bluetooth to być może nie masz też mikrofonu - kolejny wydatek do listy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dagetto Zobacz wpis
Ekran 900, radio 800. Instalacja darmo, bo sam sobie wymienisz. Trzeba kupić wyjmaki do radia, ale to grosze na allegro.
Jesli nie miałeś wcześniej bluetooth to być może nie masz też mikrofonu - kolejny wydatek do listy.
Komentarz
-
Komentarz