Jak w temacie. Autko mam całkiem przyzwoicie doposażone,ale brakuje kilku pierdułek. Chociażby Smart Link. Da się to jakoś odblokować? Kod,VCDS czy innym sposobem? Jakie koszta mogą być? Octavia 3ka,wersja przedlift.
Radio Bolero i dołożenie Smart Link
Zwiń
X
-
ASO - miliony monetOIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5-o2fl-2-0-tdi
T: 500286848
-
-
Rybus85 W ASO cena waha się od 900 do 1200 zł zależy gdzie i które ASO za odpalanie android auto. Jest możliwość przerobienia radia tak aby było wszystko odblokowane. Trzeba radio wyjąc z auta rozebrać wylutować kość pamięci wgrać nowe oprogramowanie na tą kość troche jeszcze innych kroków i złożyć wszystko do kupy. Jest w necie instrukcja krok po korku jak to zrobić. Ale raczej nie polecam dla osób które nie mają o tym pojęcia, duże ryzyko uwalenia radia. Lepiej poszukać kogoś kto to zrobi za Ciebie. Ceny przerobienia wahają się od 400 do 700 zł za taką usługę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rybus85 Zobacz wpisTo już bliżej jakiejś normalnej ceny niż serwis. Za tyle to można kupić dedykowane radio do Octavii,z pełną obsługą wszystkiego. Ale wolałbym zostać w oryginale,bo ładnie i spójnie to wygląda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paszczak1991 Zobacz wpis
[...] Jest jeszcze jeden forumowicz z Warszawy ktory tym sie zajmuje.
Komentarz
-
-
Napisałem do serwisu Skody i otrzymalem taką oto odpowiedź: "Do aktywacji SmartLink-a jest potrzebne urządzenie diagnostyczne i auto oraz wspomniany przez Pana kod PIN.
Czas trwania takiej usługi to ok 1h, koszt 250zł."
Tak więc pomimo posiadanej licencji i kodów aktywacyjnych do SmartLink i tak trzeba dać zarobić serwisom
Komentarz
-
-
No i wielka du...pa dziś bylem w serwisie Skody w celu aktywacji SmartLinka z moimi kodami i Pan zakomunikował mi, że te kody są już nieaktywne lub użyte w innym samochodzie
Totalna żenada sam osobiście zerwałem kilka dni temu plombę, a oni twierdzą, że kody i pin mogę sobie - nie powiem gdzie wsadzić
Spróbuję jeszcze interweniować u dilera, gdzie była kupiona 4 lata temu, ale znając ich podejście do klienta i parcie na kasę - pewnie nic nie zdziałam
A taki byłem szczęśliwy, że mam te kody
Komentarz
-
-
A czy ktoś testował podobne rozwiązanie? Bo byłaby to rewelacja!!! Natknąłem się na coś takiego
https://youtu.be/meEPDwJEzHM Głównie zależałoby mi na obsłudze głosowej(wiadomości,maile itp) i google maps. Reszta to tylko wielki bonus.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rybus85 Zobacz wpisNatknąłem się na coś takiego
AAWireless - nadzieja na przyszłość czy .... ? - Octavia Club Polska
Niestety, chyba nikt jeszcze tych tematów u nas nie testował.
I to, co zamieściłeś naprawdę robi wrażenie ...
Chętnie sam "przytuliłbym" coś takiego
Komentarz
-
Komentarz