Wymiana żarówek na Philips H7 pro9000 ultinon led?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MacieJ23
    Classic
    • 2021
    • 6
    • Octavia III (5E3)
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Wymiana żarówek na Philips H7 pro9000 ultinon led?

Czy ktoś z Was próbował wymienić w zwykłych reflektorach żarówki mijania na LEDy od Philipsa pomimo, że nie mają homologacji w PL?
    Jeśli tak to czy dobrze się one sprawują? Jest tak duża różnica jak o nich piszą?
  • opermon
    Rider
    • 2008
    • 318
    • Octavia II (1Z3)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja u siebie w O2fl mam założone ledy H7 ale nie Philipsy tylko NHK takie jak w linku https://proretrofit.pl/product/zarowki-led-h7-nhk-pro/
    Ze swojej strony polecam taką wymianę. Światła subiektywnie jest więcej, nie robiłem żadnych porównań przed i po. Przy soczewce nie ma problemu z odcięciem światła.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Octavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r

Komentarz

• MacieJ23
      Classic
      • 2021
      • 6
      • Octavia III (5E3)
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

U mnie akurat bez soczewki, ale widziałem testy nie tylko na soczewkach i także udowadniano, że linia odcięcia jest ok.
      Miałem nadzieję, że ktoś dokładnie w O3 FL może próbował i się wypowie. Ale dzięki.

Komentarz

• luksas
        Classic
        • 2021
        • 7
        • Octavia III (5E3)
        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Wymieniłem żarówki na philips pro 9000, spisują się rewelacyjnie, świeca mocniej, nie oślepiają a przede wszystkim mają białą barwę światła. Jedyną wadą jest to że są bielsze niż fabryczne ledy do jazdy dziennej

Komentarz

• KOLEC
          Drive
          • 2020
          • 56
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Najgorsze jest to co napisał Philips :
          Odpowiedzialność za to, by użytkowanie źródeł światła LED typu retrofit było zgodne z odpowiednimi przepisami, spoczywa na użytkowniku
          Lamp nie wolno używać na drogach publicznych.

Komentarz

Pracuję...