Uchwyt na reklamówki w bagażniku.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daro77
    Classic
    • 2015
    • 18

witam! od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Octavia I RS i chcę zamontować ładną felgę aluminiową, myślałem o 18 cali na oponie 225 lub 215/45 tylko nie wiem czy podejdą i jakie et żeby były na równo z nadkolami
  • lukaszc2
    Rider
    • 2013
    • 376

W wersji ambition w bagażniku znajduje się jeden uchwyt (otwierany) do wieszania reklamówek/toreb w wersji elegance znajdują się dwa takie uchwyty. Ktoś na tym forum (?) pisał, że można coś takiego dokupić, żeby mieć dwa w wersji ambition, ale nie mogę tego postu znaleźć, może ktoś się orientuje czy można taki uchwyt dokupić jeśli tak to gdzie a może i zna jego cenę?
    Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• Prekompilator
      Rider
      • 2013
      • 420

Tu była o tym mowa

Komentarz

• lukaszc2
        Rider
        • 2013
        • 376

Dziękuje
        Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• DJ MŁODY
          RS
          • 2007
          • 5908
          • Octavia II (1Z3)

bez wychodzenia z domu

a i taka mała uwaga nie wiem jak w O3 ale w O2 były oryginalne otworki w wykładzinie i w blasze gwinty na śrubkę chyba 5

te oryginalnie pakowane z haczykiem to takie blachowkręty wiec musisz sprawdzić co masz
          pozdrawiam Adam
          Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• lukaszc2
            Rider
            • 2013
            • 376

[ Dodano: Pon 29 Lip, 13 22:28 ]
            Dodaję tą informację bo może komuś się przyda w OIII w wersji Ambition po prawej stronie bagażnika są otwory montażowe na ten uchwyt jednak nie są one gwintowane, więc jak ktoś będzie montował to należy wykorzystać wkręty, które są dołączone do uchwytu. Wkręcając śrubkę M4 niby się wkręca w ten otwór ale pociągnięcie jej mocniejsze powoduje że wychodzi z otworu M5 nie wchodzi w ogóle. A co ciekawe oryginalnie zamontowany chwyt ten po lewej stronie jest na śruby M5X20
            Cena uchwytu to 30 zł w salonie Skody (wcześniej kosztował 29 zł). Ciekawą rzecz się dzisiaj dowiedziałem wszystkie śruby montażowe wkręcane są na klej do gwintów zapobiega to odkręcaniu się śrub pod wpływem drgań itp. Poniżej link do przykładowego kleju do gwintów (wydaje mi się, że warto go stosować np po odkręceniu jakiejkolwiek śruby np. od tego oryginalnego uchwytu (zresztą jak się odkręci oryginalną śrubę widać na niej ten klej wygląda to jakby była pomalowana farbą na gwincie).

Komentarz

• Marian 2
              L&K
              • 2007
              • 1086
              • Octavia I combi (1U5)
              • AQY 2.0 MPI 115 KM

Po co kombinować i naśladować "oryginał". Można za kilka złotych zakupić w markecie ozdobne wieszaczki i przykręcić blachowkrętami w dogodnym miejscu, na przykład tak:

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                RS
                • 2013
                • 4038
                • Octavia III (5E3)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM
                • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Mam ambiente i posiadam 2 wieszaczki :shock:
                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
                przedstawiam smerfetke

Komentarz

• b_easy
                  Classic
                  • 2013
                  • 4

Ja mam wersję Active ops: i mam po jednej zaślepce na każdą ze stron, natomiast na allegro widzę że haczyki mają dwa otwory do mocowania (OII).

Moja wersja jest taka biedna że nawet nie chciało im się dwóch zaślepek porobić, czy może Wy też tak macie? A może do OIII są inne haczyki??!

Komentarz

• lukaszc2
                    Rider
                    • 2013
                    • 376

Przeczytaj mój post z Piątku 26 Lip, 13 21:01 w tym wątku. Jest dokładnie tak jak piszesz zaślepka jest jedna ale jak pojedziesz palcem (w lewo lub w prawo) od zaślepki napotkasz dziurkę w wygłuszeniu (w tą dziurkę nie wsadzili już zaślepki) Ten haczyk pasuje do OIII na 100% wyjmujesz zaślepkę i przykręcasz haczyk jeden wkręt w dziurę po zaślepce a drugi w dziurę w wygłuszeniu. Użyj kleju do gwintu to się wkręt nie wykręci. W wersji ambition po lewej stronie był haczyk a po prawej stronie tak ja u Ciebie jedna zaślepka i jedna dziura do wymacania w wygłuszeniu a ty w Active masz po dwóch stronach dziury i zaślepki (po jednej na stronę) zajrzyj tam będziesz wiedział co i jak.
                    Haczyk pokazany na Twoim zdjęciu jest dokładnie taki sam jaki jest montowany oryginalnie.

Komentarz

• b_easy
                      Classic
                      • 2013
                      • 4

Faktycznie, jest jak pisałeś.
                      Dzienx

Komentarz

Pracuję...