Tez zauwazyłem, że jest proste szkło. Jak w dużym Fiacie kiedyś.
Nie sądziłem, że produkują jeszcze auta bez tego praktycznego zakrzywienia.
Skoda - poprawić!
Słyszałem od sprzedawcy Seata, że nowe lusterka są tak opracowane by zminimalizować martwe pole. Z pewnością nie ma tej lini, która wskazywała rozgraniczenie między zagięciami, ale może lusterka są jednak zagięte - przynajmniej to od strony kierowcy?
Z jednej strony na jeździe testowej nie zauważyłem problemu z widocznością, choć w sumie nie kojarzę auta pojawiającego się obok mnie nagle, co by wskazywało, że jednak lusterka są tak skonstruowane, że martwe pole jest zminimalizowane.
Z drugiej jednak strony VW chwali się w Golfie 7 lusterkiem asferycznym we wszystkich wersjach wyposażenia.
Jak to w końcu jest z tymi lusterkami w Octavii III?
Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04 Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07
Dziś z ciekawości jadąc dwupasmową drogą utrzymywałem dozwoloną prędkość, a co za tym idzie wszyscy mnie wyprzedzali lewym i przyglądałem się się temu co widzę w lusterku no i mimo że szkło wygląda na proste to martwego pola wg mnie nie ma. W momencie gdy w lusterku było jeszcze widać tył samochodu, kątem oka po lewej widziałem już przód auta, nawet krótkie typu matiz nie znikały, także jakby tego nie zrobili to zrobili to dobrze
Qgar, potwierdzam i zaprzeczam- jako posiadacz seata, powiem tyle- lusterko jest płaskie (na pierwszy rzut oka- mogę podejść i sprawdzić), ale ma "wyciągnięcie"- które minimalizuje martwe pole w stopniu porównywalnym do asfery. Co jest moim zdaniem wygodniejsze, bo patrzac na asferę miałem problem ze skupieniem ostrości wzroku na danym punkcie.
Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Ktos wie czy te lusterka automatycznie sie przyciemniaja (jazda w nocy) przy pakiecie amazing?
nie przyciemniaja sie, chyba ze w nowym cenniku cos zmienili
Zarówno w poprzednim, jak i w nowym cenniku była to opcja dodatkowo płatna, nie wchodząca w skład pakietu Amazing. Na dzień dzisiejszy dodatkowo 400 zł...
Pzdr
Komentarz