Właśnie mnie olśniło żeby mieć Ele+Amaz+Canton+Dynam należy zmienić 1.4 TSI na 1.2 TSI 105 KM... ) (Nieeeeeeeeeeeeeeeee!!!)
Sound System CANTON - czy warto? + Pakiet Dynamic - warto?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PrimWłaśnie mnie olśniło żeby mieć Ele+Amaz+Canton+Dynam należy zmienić 1.4 TSI na 1.2 TSI 105 KM... ) (Nieeeeeeeeeeeeeeeee!!!)Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Re: Sound System CANTON - czy warto? + Pakiet Dynamic - wart
Co do Pakietu Dynamic - czy fotele z tego pakietu to te z RS? czy coś pomiędzy?[/quote]
Nie są to fotele z modelu RS, ale są bardzo wygodne, dobrze trzymają na zakrętach. Coś między "standardowymi a sportowymi. W każdym razie plecy i siedzenie odczują różnicę.
Komentarz
-
-
Ja nie widzę różnicy w fotelu z RS a z pakietu Dynamic poza materiałem z którego są zrobione.Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrimMaicroft
A jak wrażenia z użytkowania BOLERO (8 głośników) bez Cantona?
obecnie bardzo zaluje ze cantona nie wzialem, jezeli zalezy ci na dobrym dzwieku to zamawiaj,
bo dolozenie customowego car audio moze sie wiazac z utrata gwarancji ;/
[ Dodano: Nie 03 Lis, 13 09:05 ]
Zamieszczone przez Primzastanawiam sie czy jest różnica w jakości dźwięku między dwoma sposobami odtwarzania:
1. Odtwarzenie mp3 z telefonu połączonego z radiem przez Bluetooth
2. Odtwarzenie mp3 z telefonu połączonego z radiem kablem USB
?Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Prim napisał/a:
Maicroft
A jak wrażenia z użytkowania BOLERO (8 głośników) bez Cantona?
Szalu nie ma, ale jak na seryjne naglosnienie to zle nie jest,
obecnie bardzo zaluje ze cantona nie wzialem, jezeli zalezy ci na dobrym dzwieku to zamawiaj,
bo dolozenie customowego car audio moze sie wiazac z utrata gwarancji ;/O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Żeby poprawić dźwięk, trzeba wygłuszyć drzwi matami. Da to o wiele lepszy efekt niż zmiana głośników. Ja zrobiłem tak w oplu, wymiana potem fabrycznych głośników na markowe (średniej klasy) nie przyniosła już tak spektakularnej poprawy.
Swoją drogą jestem ciekaw, czy drzwi itd. w wersji z zestawem Canton, są inaczej wygłoszone niż w wersji standardowej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blueboxCzy można domówić pełny zestaw CANTONA już po odebraniu auta i swobodnie doinstalować głośniki z wzmacniaczem, czy juz się wogóle nie da tego nigdy zrobić ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blueboxCzy można domówić pełny zestaw CANTONA już po odebraniu auta i swobodnie doinstalować głośniki z wzmacniaczem
koszty na nowym sprzęcie będą zapewne tak wysokie, że lepiej jest zainstalować rozwiązania indywidualne oparte na muzycznie lepszym sprzęcie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bolo81Zamieszczone przez blueboxCzy można domówić pełny zestaw CANTONA już po odebraniu auta i swobodnie doinstalować głośniki z wzmacniaczem, czy juz się wogóle nie da tego nigdy zrobić ?Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Film mojego autorstwa :wink:Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA
Komentarz
-
-
[quote="Bomber"]Zamieszczone przez bolo81Zamieszczone przez blueboxCzy można domówić pełny zestaw CANTONA już po odebraniu auta i swobodnie doinstalować głośniki z wzmacniaczem, czy juz się wogóle nie da tego nigdy zrobić ?
Drodzy Koledzy - nie można !
Sam chciałem to zrobić bo dla mnie te 8 głośników gra niestety...słabo.
Pytałem w salonie gdzie kupiłem auto, sprzedawca powiedział, że niestety nie ma już takiej możliwośći ale - i tu uwaga ! MOŻNA ZAŁOŻYĆ SWÓJ ZESTAW Byłem zdziwiony, bo wydawało mi się, że łączyć się to będzie z utratą gwarancji, o co oczywiście też zapytałem. Jeśli zrobią podłącz w ASO to nie będzie problemów z gwarancją Nie ręczę jednak, że we wszystkich salonach jest tak samo, jak również nie jestem pewien czy w innych tego systemu CANTON nie można domówić. Dzielę się jedynie informacjami jakie dostałem od sprzedawcy. Mam nadzieje, że polepszyłem humor tym, którym seryjne audio nie wystarcza
Komentarz
-
-
pawster, chciałbym zobaczyć ASO robiące porządnie niefirmowe audio ( czyli takie, które wymaga czegoś więcej niż wyjęcie starego i włożenie nowego w/g instrukcji ). Dodatkowo bardzo "cenna" :diabelski_usmiech byłaby informacja o kosztach takiej modyfikacji; na pewno będzie to musiał robić "elektryk" a w ASO to o ile pamiętam 150pln/roboczogodzinę. Jak możesz to przy okazji zapytaj ich ile to by kosztowało i czy robią coś więcej niż wyjęcie starych i włożenie nowych głośników.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz