Miałem domówić CANTONA ale żeby zamówienie się nie wydłużyło to zrezygnowałem. Teraz jestem już po odbiorze i nie żałuję. Standardowy zestaw + COLUMBUS jest wystarczająco dobry. Jeśli ktoś nie jest audiofilem to lepiej tą kasę przeznaczyć na coś bardziej przydatnego.
Sound System CANTON - czy warto? + Pakiet Dynamic - warto?
Zwiń
X
-
bolo81, każdy rozsądny salon car audio zrobi Ci za ~ 2000 PLN (czyli koszt firmowego zestawu) super granie - nie mylić z super zestawem - mam na myśli "I STAGE" głośniki przód + gwizdki + profesjonalne wygłuszenie przednich drzwi... przy takiej klasie głośników będzie super grało - o niebo lepiej od Cantona... potem można + wzmacniacz + głośnik w bagażniku....
Najważniejsze, że masz max jednostkę centralną... a potem... DSG + 2.0 TSI + RS... wszystko inne to dodatki... granie to akurat najmniejszy problem...
Komentarz
-
-
Optyk na pewno występuje z Columbusem i Navi która jest w schowku. Czy Canton ma coś do tego trudno mi powiedzieć.
Jeśli nie weźmiemy systemu z Cantonem - pytanie czy jest zewnętrzny wzmacniacz wpięty w szynę MOST. Jeśli tak to wyciągamy wzmak i wkładamy przejściówkę mOBridge M1000-M-DA2.
Jeśli chodzi o rozbudowę takiego systemu audio to nie da się tego zrobić za 2000 zł . Sama przejsciówka M1000-M-DA2 ze światła na rca lub Toslink z regulacją wzmocnienia w świetle kosztuje 2599 zł …..[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
Jest dobrze. Niestety przejściówki most są - drogie ;([center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
Wczoraj miałem okazję przetestować Cantona i faktycznie dupy nie urywa, ale trzeba przyznać, że gra naprawdę dobrze. Czyste niskie tony wyraźnie słyszalne. Jedno co mnie zastanawia to prawie niesłyszalny SB. Po otwarciu bagażnika słychać, że pracuje, ale nie słychać go gdy siedzisz za kierownicą.
Mimo to i tak pozostaję przy tym wyborze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Wczoraj miałem okazję przetestować Cantona i faktycznie dupy nie urywa, ale trzeba przyznać, że gra naprawdę dobrze. Czyste niskie tony wyraźnie słyszalne. Jedno co mnie zastanawia to prawie niesłyszalny SB. Po otwarciu bagażnika słychać, że pracuje, ale nie słychać go gdy siedzisz za kierownicą.
Mimo to i tak pozostaję przy tym wyborze.
Co do subwoofera, to jakbyś pobawił się z jego zwiększaniem i zmniejszaniem głośności to byś jego brak i obecność zauważył, co nie zmienia faktu, że Mega Yebnięcia nie masz prawa się spodziewać z racji rozmiaru głośnika w subi`e i jego mocy. On ma tylko uzupełniac pasmo i tyle
Jednak niektóre kawałki np Marek Dyjak - Człowiek (Złota ryba) - http://www.youtube.com/watch?v=ztOrpUGi46Y
brzmi naprawdę nieźle BRRRR ciekawe jakby to na Supremo na wysokich zabrzmiało"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Co do subwoofera, to jakbyś pobawił się z jego zwiększaniem i zmniejszaniem głośności to byś jego brak i obecność zauważył
Ale jak już odbiorę swoją to z pewnością go dostroję.
a przy mocniejszych bitach a`la techno itp słychać rezonowanie drzwi:
i mimo niedostatków Cantona, wiem, że był to doskonały wybór, jak na moje pierwsze z prawdziwego zdarzenia CA.
Za 4 lata pojawi się pewnie coś więcej, bo człowiek przyzwyczaja się do dobrego.
Komentarz
-
-
ta...kupiłem auto z rynku wtórnego...cantona miało.....włączyłem....czekam ...czekam.....no i gdzie to audio??.....no dobra na radiu słabo....no to płyta.....dobra jakoś jest.....suba bardziej słychać na zewnątrz niż w środku....najlepiej wychodzi mi na razie dźwięk przez BT...no ale każdy ma inne preferencje... gra to mniej więcej tak jak seryjne audio np w A6, ale np jak sobie zapodałem w q5 z B&O to myslałem że mnie wymiecie z auta...no ale i cena inna....gdybym sam konfigurował auto......to była by ostatnia rzecz na liście...no ale to moje zdanie ja audiofilem nie jestem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁ Zobacz wpista...kupiłem auto z rynku wtórnego...cantona miało.....włączyłem....czekam ...czekam.....no i gdzie to audio??.....no dobra na radiu słabo....no to płyta.....dobra jakoś jest.....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Leszek Zobacz wpisW tym zestawie nie ma w Octavi możliwości odtwarzania płyt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisjeśli masz O3FL to w żadnej już nie ma płyt
Komentarz
-
Komentarz