Jark7, powiedz klientowi niech se pan smaru da na tarcze ...pomoze
AFS czyli ksenony
Zwiń
X
-
Witam
Mam pytanie
Odebrałem wczoraj swoja Octavie z Ksenonami.
Dokładnie nazywa się to:
Reflektory bi-ksenonowe + AFS z LED
z funkcją dynamicznego oświetlania zakrętów wraz
ze spryskiwaczami reflektorów przednich
Moje pytanie:
Co oznacza funkcja dynamicznego oświetlania zakrętów? Co to jest AFS?
Bo mi po głowie chodziło, że mogą być to bi-ksenony skrętne.
Kręcę kierownicą i nie widzę, aby promień światła zmieniał swoje położenie
Za to widzę, jak zapala się halogen.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
U mnie w O2 projektory podążają za kierownicą dopiero powyżej jakiejś prędkości chyba powyżej 10km/h albo 25km/h. Jak kręcisz kierownicą stojąc w miejscu to nic się nie dzieje.
jest to zrobione po to żeby przy parkowaniu nie huśtały się na prawo i lewo bez potrzeby. Jak masz moduły skrętne to chyba powinieneś mieć przy włączaniu świateł test podczas którego światła robią zeza rozbieżnego.
Komentarz
-
-
doobo,
Z tego co pamiętam to układ ten działa tylko w trybie auto, jak ustawisz przełącznik w tryb świateł mijania to zasięg jest stały. Ja widzę u siebie że kąt świateł się zmienia, można też to zauważyć jak podjedziesz pod jakąś ścianę i staniesz wtedy lewa soczewka wraca do środka (w trybie miejskim doświetla bardziej lewą część jezdni i jest lekko wychylona na lewo)jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michal_octaviao a ja właśnie rozmyślam nad montażem ksenonów, jakie mogą być tego koszty
daj sobie jeszcze jakiś czas jak możesz, na kupno albo tych słabych ksenonów albo coś w ledach, byleby było <2000lm. Po prostu na razie jest to dość drogie. W międzyczasie trzeba zacząć szukać używek reflektorów do ksenonów.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Może drobne sprostowanie
W Octavii 2 FL są ksenony skrętne - po przekroczeniu pewnej prędkości po prostu dynamicznie doświetlają zakręty, nie ma to nic wspólnego z AFS.
Octavia 3 i Superb 2 mają dodatkowo AFS czyli wiązka światła zmienia się jak w poście prostego elektryka, plus jazda w deszczu, czego tam nie widzę.
Ale z drugiej strony, czy jest się nad czym tutaj uwywnętrzniać? Tak naprawdę różnicy ja za dużej nie widzę, co najwyżej silniczki w reflektorach mają sznsę się szybciej wykończyć, szczególnie w lewym...
Co innego, jakby dali przesłony jak w najnowszym touranie, gdzie jedzie się na drogowych a przesłony zasłaniają nadjeżdżający pojazd...Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezAle z drugiej strony, czy jest się nad czym tutaj uwywnętrzniać? Tak naprawdę różnicy ja za dużej nie widzę, co najwyżej silniczki w reflektorach mają sznsę się szybciej wykończyć, szczególnie w lewym...
[ Dodano: Sob 11 Sty, 14 01:45 ]
Zamieszczone przez dooboOk pewnie są skretne tylko do końca nie wiem jeszcze jak to działa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezCo innego, jakby dali przesłony jak w najnowszym touranie, gdzie jedzie się na drogowych a przesłony zasłaniają nadjeżdżający pojazd...Black magic
Komentarz
-
-
A jak tu wygląda kwestia montażu ksenonów skrętnych lub też standardowych (jeżeli takowe są). Mam O2 FL w wersji family (mint). Miałem wcześniej HIDy, ale zrezygnowałem z nich bo były usterkowe. Z tego co wiem to bym potrzebował reflektorów, spryskiwaczy, czujników poziomowania przód/tył, jak możecie to pomóżcie mi co jeszcze jest potrzebne. Nie mówię o przewodach i wiązkach. Nie ma maxi dota, czunika deszczu i włącznika świateł auto.
Z góry dziękuje
Komentarz
-
Komentarz