Bluetooth Parrot MKi9100 do radia Blues

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ozon80
    Classic
    • 2016
    • 2

dziś 252 km/h - oczywiście licznikowe
  • heiker
    Classic
    • 2013
    • 6

Cześć,

Pierwszym doposażeniem, za które się zabrałem jest dołożenie zestawu BT.

Utrudnienie #1 - żeby wymontować radio Blues potrzebne są specjalne klucze/wyjmaki, 4 sztuki (na allegro 10 zł za 4 szt.)

Żeby podłączyć zestaw BT Parrot (lub Nokia) potrzebna jest przejściówka ze złącz ISO (w BT) na złącze VW/Skoda. Przejściówkę kupicie za 35-45 zł.

Reszta powinna być prosta:
    1. Przy pomocy wyjmaków wyjąć radio
    2. Wpiąć przejściówkę ISO pomiędzy radio<>zestaw BT<>instalacja samochodu

Utrudnienie #2: instalacja Blues nie ma kabla z napięciem +12V, które sygnalizuje włączony zapłon.

Nie znalazłem niestety takiego kabla w okolicy radia, dlatego musiałem pociągnąć osobny kabel ze skrzynki bezpieczników (miejsce widoczne na zdjęciu)

Dodatkowo trzeba zamienić kabel battery +12V z kablem ignition +12V - wtedy nasz zestaw głośnomówiący będzie miał zasilanie.

3. Wyświetlacz wyciagnąłem przez szczelinę między radiem, a panelem wentylacji i przykleiłem na dole radia pomiędzy pokrętłami
    4. Kabel do mikrofonu pociągnąłem dołem deski rozdzielczej do słupka A, potem do góry, brzegiem dachu aż do lusterka wstecznego, wypiściłem go zaślepką z otworkami na mikrofon od oryginalnego zestawu głośnomówiącego.

A tutaj link do zdjęć z instalacji
    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• rrobert
      Rider
      • 2008
      • 462

witam

czy możesz zamieścić zdjęcie tego klucza do wyjmowania radia

Komentarz

• heiker
        Classic
        • 2013
        • 6

Poniżej zdjęcie klucza - potrzebne są 4 sztuki.
        na allegro trzeba poszukać "wyjmaki do radia vw passat'
        Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...