A ma ktoś zdjęcie jak ta czarna listwa wygląda na białym autku?
chyba chodzi Ci o chromowaną listwę, a nie czarną możesz ją zaobserwować od ręki u kolegi Festexx w Showroomie...
Pzdr
Chodzi mi o tą listwę "Czarna połyskująca listwa przedniego spoilera
5E0 071 311" Wiem że to jest temat o chromowanej ale nie chciałem zakładać nowego
Nie udało mi się w wujku google znaleźć połączenia czarnej listwy i białego lakieru
[ Dodano: Sro 19 Mar, 14 15:13 ]
Zamieszczone przez Gosi@czek
Zamieszczone przez Fredy.PW
Zamieszczone przez maciek071
A ma ktoś zdjęcie jak ta czarna listwa wygląda na białym autku?
chyba chodzi Ci o chromowaną listwę, a nie czarną możesz ją zaobserwować od ręki u kolegi Festexx w Showroomie...
Pzdr
Jest też czarna polyskujaca
Ano jest
Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
Faktycznie, sprzedający nie odpowiada na mail z pytaniem do jakiej to wersji, chyba do niego zadzwonię.
Listwa się nie nadaje, sprawdzone osobiście (dzisiaj ją odsyłam). Na upartego może być, ale z bliska widać, że jest ciut krótsza (około 4mm z każdej strony) po górnej krawędzi, ciut dłuższa po dolnej i inaczej wyprofilowany łuk.
O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Bartek77T ale to jest oczywiste!
musiałbyś mieć czteroelementową listwę (lub samodzielnie skaracać lub dopasowywać)
No nie tak bardzo oczywiste dla sprzedawcow znam gościa co zamowił taką listwę w salonie do wersji z radarem, która nie pasowała, więc sprzedawcy sami nie wiedzą co pasuje a co nie, a samo przerabianie zwykle nie wychodzi za dobrze (zresztą radar jest na środku ) albo koszt będzie dużo większy. Trzeba cierpliwie poczekać aż wyjdzie oryginalna wesja pod radar.
Zamówiona (19.12.2013)
Wyprodukowana (25.03.2014)
Odebrana (14.04.2014)
OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki
Pozwolę sobie na lekki odkop tematu, bo sam zakładałem takową listwę. Fakt, jej cena jest spora, spodziewałem się aluminiowych elementów, a nie plastikowych, tym bardziej, że ich wykonanie nie grzeszy jakością po bliższym przyjrzeniu się, ale dosyć narzekań. Jeśli chcemy, aby listewki trzymały się przez długie lata i w każdych warunkach, cena jej zakupu jest dopiero początkiem, bowiem Skoda zaleca zakup specjalnego kleju, aktywatora i odtłuszczacza. Ponieważ zakup tych preparatów kosztowałby prawie tyle co te ''chromy''(a użyjemy ich tylko raz), postanowiłem sobie odpuścić i zakupić lepszej klasy butapren i coś w rodzaju odtłuszczacza na bazie alkoholu. Dalej postępowałem zgodnie z załączoną instrukcją. Listewki są od wewnątrz wyłożone tasiemkami obustronnymi umieszczonymi przy krawędziach, więc ''najgłębsze'' rejony elementów lekko wyszlifowałem papierem ściernym dla lepszej przyczepności kleju. Listwę na samochodzie także delikatnie wyszlifowałem, ale tylko jej skrajną krawędź, bo jej pozostała powierzchnia będzie stykała się z tasiemką. Potem odtłuszczenie listewki na samochodzie i najtrudniejszy etap, czyli montaż. Ponieważ z natury jestem perfekcjonistą, dosyć długo przymierzałem się do nałożenia elementów, gdyż nie było szans na poprawki, a dosyć łatwo było zrobić to niesymetrycznie. Właśnie dlatego odpuściłem sobie montaż w ASO, gdzie wszystko robią ''na czas'' :P Krótko mówiąc, pomimo opinii niektórych wypowiadających się tutaj nie jest to operacja typu "rozpakuj i załóż'', ale efekt jest tego wart. Jeśli posiadacie pakiet chrom, to to akcesorium jest na obowiązkowej pozycji Niedługo Potem dokupiłem oryginalną, chromowaną listwę na klapę bagażnika, która mimo, że jest droższa (okolice 400 zł), to także jest plastikowa i wyłożona od środka tasiemkami. Montaż był podobny, tylko bez kleju i szlifowania
(Taty) Czarna Octavia III Liftback 1.4 TSI (manual) Ambiente + Amazing + pakiet Chrom + chromowane listwy przód/tył + el. lusterka + podświetlenie nóg + trójramienna, wielofunkcyjna kierownica + inne pierdoły (Mój) Ford Focus CC
Tymczasem do sprzedaży wchodzi nowa, czerwona listwa http://www.superskoda.com/Skoda/OCTA...oduct-RED-LINE Być może w przyszłości pojawi się także czerwona listwa na klapę bagażnika :wink: ufo Niestety, nie ma w sprzedaży takowej listwy...
(Taty) Czarna Octavia III Liftback 1.4 TSI (manual) Ambiente + Amazing + pakiet Chrom + chromowane listwy przód/tył + el. lusterka + podświetlenie nóg + trójramienna, wielofunkcyjna kierownica + inne pierdoły (Mój) Ford Focus CC
Tymczasem do sprzedaży wchodzi nowa, czerwona listwa http://www.superskoda.com/Skoda/OCTA...oduct-RED-LINE Być może w przyszłości pojawi się także czerwona listwa na klapę bagażnika :wink: ufo Niestety, nie ma w sprzedaży takowej listwy...
mnie się kompletnie nie podoba. Srebrna też mi się podobała dopóki nie zobaczyłem jej na żywo - wg mnie nie jest warta takich pieniędzy.
Srebrna z aso nie jest warta tylu pieniędzy,ja kupiłem w sklepie z okuciami i też ladnie wygląda
widziałem w wątku w showroom'ie zdjęcie, ale jest ogólne - czy możesz z bliska pokazać tą listwę? Jaki koszt takiej listwy? Podpowiesz jak udało Ci się zidentyfikować jaką listwę trzeba?
Jak jest mocowana Twoja listwa? Na taśmę? Na klej? Czy da się ją zdemontować bez problemu?
Komentarz