Jezeli czujesz sie praktykiem i Cie urazilem to sorki i bez prosby o uzasadnianie mogę się zgodzić od razu pozostawienie jedynie okreslenia 'kapelanów'. jakąś misję zapewne macie :roll:
Elementy dekoracyjne do Octavii Elegence
Zwiń
X
-
Elementy dekoracyjne do Octavii Elegence
Witam wszystkich,
Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Skody Octavii III Elegance (1.4 TSI 103 kW 140 KM) i mam pierwsze pytanie, które w ogóle ułatwi mi dobór akcesoriów
1. Jaka to jest wersja nadwozia, jak rozumiem liftback (wiem głupio brzmi, ale nie łapię różnicy - jeśli mam to rozumieć, że liftback ma pochyloną tylną szybę, a hatchback ściętą to jest to dla mnie już jasne).
2. Czy elementy do sedana (często jest w opisach akcesoriów) pasują do liftbacka ?
A teraz do rzeczy. Chciałbym ładnie doposażyć sobie skodę i zaopatrzyć ją w:
1. Progi
Czy lepiej montować progi chromowe czy może też karbonowe ew. stalowe, co jest lepsze dla auta. Znalazłem takie oto aukcje nad którymi się zastanawiam
Ja zastanawiałem się nad karbonowymi
2. Listwa (z wątku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77410)
Gdzie taką listwę znajdę do kupienie i ew. oglądnięcia
3. Nakładki na pedały
Chciałbym wymienić standardowe na te z linku
Czy nie będzie z tym problemu i nawet ja (osoba nie mająca dużo do czynienia z mechanika) poradzi sobie z wyianą
-
-
Masz Skodę Octavie III Liftback (nazwa sedan używana potocznie, bo samochód wygląda jak sedan ale ma właściwości hatchbacka)
ja osobiście mam oryginalne nakładki na progi plastikowo-chormowane zamontowane przy odbiorze samochodu
oryginalna listwa chromowana na przednik zderzak dostępna w salonach (koszt zależy jaki rabat dostaniesz 220-350) z tego co wiem salony na bieżąco zamawiają listwę; choć i też dostaniesz na allegro
co do nakładek skoro ja jestem wstanie sobie sama wymienić to ty jako facet też sobie poradzisz
ciężej jest z podstopnicą ale dasz radę, co prawda u siebie w Octavi jeszcze nie wymieniałam, tylko w swojej starje fabi, ale różnicy za pewne nie maZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Re: Elementy dekoracyjne do Octavii Elegence
Zamieszczone przez nowy23
1. Jaka to jest wersja nadwozia, jak rozumiem liftback (wiem głupio brzmi, ale nie łapię różnicy - jeśli mam to rozumieć, że liftback ma pochyloną tylną szybę, a hatchback ściętą to jest to dla mnie już jasne).
HB
Zamieszczone przez nowy232. Czy elementy do sedana (często jest w opisach akcesoriów) pasują do liftbacka ?
Zamieszczone przez nowy23
1. Progi
Czy lepiej montować progi chromowe czy może też karbonowe ew. stalowe, co jest lepsze dla auta. Znalazłem takie oto aukcje nad którymi się zastanawiam
Zamieszczone przez nowy232. Listwa (z wątku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77410)
Zamieszczone przez nowy233. Nakładki na pedały
Chciałbym wymienić standardowe na te z linku
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
tuningi jak najbardziej tak
Zamieszczone przez nowy232. ListwaZamieszczone przez nowy233. Nakładki na pedały
btw
Zamieszczone przez nowy231. Progi
weź zamów oem'owekliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fredy.PWnowy23, może trochę nie w głównym temacie, ale prośba o poprawienie kodyfikacja silnika w Twoim profilu. Jesteś właścicielem Octavii 3, więc masz silnik 1.4 TSI o kodzie CHPA :szeroki_usmiech
Pzdr
Czyli progi i listwę najlepiej zamówić w ASO czy może też gdzieś znajdę oryginalne progi niekoniecznie tak drogie jak w ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrimZamieszczone przez LUKIprzecież to jakieś gówno jest...Zamówiona (19.12.2013)
Wyprodukowana (25.03.2014)
Odebrana (14.04.2014)
OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki
Komentarz
-
Komentarz