Zamieszczone przez Asystentka
Listwy progowe
Zwiń
X
-
W BMW E46 mam seryjnie zamontowane listwy ale nie są one przyklejone a wpięte na klips.
W O3 obawiam się kleju w postaci poziomych pasków, jakby się pomiędzy nimi wilgoć zebrała, to byłby problem z jej odprowadzeniem.
Zdjęcie zapożyczone ze strony http://www.obautodily.cz.
Komentarz
-
-
Re: Listwy progowe
Zamieszczone przez KASACzy dokładał ktoś z Was listwy progowe do o3? Czy przez nie nie będą progi korodować, po myciu itp?
Wcześniej miałem progi w BMW (fabryczne) i w Pandzie (dokładane, ale oryginał) - BMW miało naście lat, a w Pandzie jeździły 3 lata - w żadnym z aut nic się nie działo.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Mam dwójkę małych dzieci i widzę, że w e46 syn wsiadając/wysiadając stawia nogę właśnie na progu, więc zaryzykuję i zamontuje w o3 aby choć trochę lakier uchronić.
W golfie IV ojciec ma na progu folię o fakturze chropowatej, tam jest 100% pewne, że podczas mycia woda się pod nią nie dostanie .
Komentarz
-
-
Wraz z ojcem założyłem oryginalne, aluminiowe nakładki do Fabii I na początku 2006 a na końcu 2013 sprzedaliśmy auto i wówczas nie było żadnych oznak nieprawidłowości w okolicach progów. Nie ma żadnych powodów do obaw, jeśli lakier pod nakładką nie jest znacznie uszkodzony. Warto przed nałożeniem przesmarować powierzchnię odtłuszczaczem dla pewności :wink:(Taty) Czarna Octavia III Liftback 1.4 TSI (manual) Ambiente + Amazing + pakiet Chrom + chromowane listwy przód/tył + el. lusterka + podświetlenie nóg + trójramienna, wielofunkcyjna kierownica + inne pierdoły (Mój) Ford Focus CC
Komentarz
-
-
Pod listwy jeżeli ktoś się obawia można założyć specjalną folię ochronną na progi. Wtedy wszystko co dostanie się po listwy rysuje folię, a nie lakier. A w O3 wygląda to >>> TAK <<<
Komentarz
-
Komentarz