Witam
Jestem od niedawna posiadczem O3 1.4TSI.
Wczoraj z ciekawosci zajrzalem pod auto i zauwazylem oslony pod podloga.
Podczas konfiguracji nie domawialem tego pakietu.
Tutaj moje pytanie czy te oslony sa dodawane "gratis" do jakiegos silnika, wyposazenie , pakietu ??
Witam
Jestem od niedawna posiadczem O3 1.4TSI.
Wczoraj z ciekawosci zajrzalem pod auto i zauwazylem oslony pod podloga.
Podczas konfiguracji nie domawialem tego pakietu.
Tutaj moje pytanie czy te oslony sa dodawane "gratis" do jakiegos silnika, wyposazenie , pakietu ??
pozdrawiam
Lukasz
osłony pod podłogą są w każdej wersji, w pakiecie na bezdroża są dodatkowe (np. pod wydechem) i na pewno jest inna osłona silnika.
ale to nie jest osłona z pakietu na bezdroża - kupiłeś tą samą którą ja też zamontowałem (o ile pamiętam to jako pierwszy na forum) i ona pochodzi z diesli.
po to aby:
- silnik był rozgrzany już do 90stopni po przejechaniu 4km
- silnik nie brudził się nadmiernie od spodu
Ja dodatkowo miałem jeszcze Webasto, więc zimą to był full wypas
chciałem się zapytać czy ktoś z szanownych forumowiczów jeździ skodą 1.8 TSI z pakietem na bezdroża. Czy auto jest dużo sztywniejsze ? czy spada komfort jazdy ?
Co prawda nie 1.8 TSI, ale mam 1.4 TSI z pakietem na bezdroża z marca 2014 r.
Przy zamawianiu auta jak zobaczyłem to w opcjach doposażenia, to od razu mnie to zaciekawiło, z racji tego, że jeżdżę od czasu do czasu, szczególnie latem, po drogach szutrowych po Kaszubach.
Zapytałem sprzedawcę co wchodzi w skład tego pakietu, pokazał mi to:
chodzi oczywiście o osłony podwozia, to żaden metal tylko jakiś kompozyt oraz dodał, że sprężyny są inne, a amortyzatory takie same jak w porównaniu do wersji bez pakietu na bezdroża, no i że prześwit zwiększa się o 15 mm, co mnie ucieszyło, bo przy przesiadce z O1 miałem wrażenie, że zderzakiem przednim w O3 prędzej o coś zahaczę (np. krawężnik), odpukać, do tej pory w O3 nie zahaczyłem nim o nic, żona także, i mam nadzieję, że tak pozostanie
Osłony wyglądają mniej więcej tak:
z przed lewego przedniego koła:
od przodu:
zza prawego przedniego koła:
zza lewego przedniego koła:
od tyłu (widać, że tłumik jest inaczej umieszczony niż na ilustracji z zaznaczonymi na zielono osłonami i przez to nie ma osłony przy zderzaku po lewej stronie, ta osłona z prawej strony pełni funkcję wzmocnienia mocowania zderzaka):
Tutaj prezentuję jak wyglądają koła zimowe na moim samochodzie, notabene obecnie w kolorze czarnym ale na razie brak fotek.
Wprawne oko zauważy, że auto stoi trochę wyżej.
jakubsa co do sztywności auta o które pytasz na PW, to nie zauważyłem różnicy pomiędzy samochodem testowym bez pakietu na bezdroża a moim, a miałem okazję podjechać już swoją O3 do salonu na jazdę testową O3 i potem na powrót przesiąść się do swojej O3 i nie odczułem zmiany sztywności zawieszenia, ale może od tego czasu coś się zmieniło.
Aha i jeszcze jedno, jak zamawiałem auto to przy wyborze pakietu na bezdroża nie można było wybrać kół 17 calowych, ale widzę, że teraz to już nie problem.
Zamieszczone przez spj
od tyłu (widać, że tłumik jest inaczej umieszczony niż na ilustracji z zaznaczonymi na zielono osłonami i przez to nie ma osłony przy zderzaku po lewej stronie, ta osłona z prawej strony pełni funkcję wzmocnienia mocowania zderzaka):
możesz wstawić te fotki ponownie? U mnie w tych fragmentach nie ma zdjęć - sprawdzałem na telefonie i komputerze - głusza.
Zamieszczone przez spj
możesz wstawić te fotki ponownie? U mnie w tych fragmentach nie ma zdjęć - sprawdzałem na telefonie i komputerze - głusza.
Komentarz