Klarus wygląda jak rasowy beduin Co to za płotek? Na wydmy nie wolno wchodzić czy jak?
Pakiet na bezdroza
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Pakiet na bezdroza
Witam
Jestem od niedawna posiadczem O3 1.4TSI.
Wczoraj z ciekawosci zajrzalem pod auto i zauwazylem oslony pod podloga.
Podczas konfiguracji nie domawialem tego pakietu.
Tutaj moje pytanie czy te oslony sa dodawane "gratis" do jakiegos silnika, wyposazenie , pakietu ??
pozdrawiam
Lukasz
-
-
Re: Pakiet na bezdroza
Zamieszczone przez lupeWitam
Jestem od niedawna posiadczem O3 1.4TSI.
Wczoraj z ciekawosci zajrzalem pod auto i zauwazylem oslony pod podloga.
Podczas konfiguracji nie domawialem tego pakietu.
Tutaj moje pytanie czy te oslony sa dodawane "gratis" do jakiegos silnika, wyposazenie , pakietu ??
pozdrawiam
LukaszJeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lockinPodstawowa osłana w TSI pod silnikiem jest krótka. Ja u siebie zakupiłem pełną osłonę 5Q0825236Q i wymieniłem, wygląda to tak (jedna na drugiej):
ObrazekJeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
potwierdzam słowa lockin`a i żeby od spodu był utrudniony dostęp dla zwierzakówJest Octavia III 1.4 TSI CHPA 140 KM http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84299
Była Octavia II 2.0 TDI 16V BKD 140 KM
Była Octavia I 1.9 TDI AGR 90 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81Zapytam z ciekawości , czym był podyktowany montaż pełnej osłony do TSi ?
W dieslach, wiadomo dlaczego tam się znajduje.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Co prawda nie 1.8 TSI, ale mam 1.4 TSI z pakietem na bezdroża z marca 2014 r.
Przy zamawianiu auta jak zobaczyłem to w opcjach doposażenia, to od razu mnie to zaciekawiło, z racji tego, że jeżdżę od czasu do czasu, szczególnie latem, po drogach szutrowych po Kaszubach.
Zapytałem sprzedawcę co wchodzi w skład tego pakietu, pokazał mi to:
chodzi oczywiście o osłony podwozia, to żaden metal tylko jakiś kompozyt oraz dodał, że sprężyny są inne, a amortyzatory takie same jak w porównaniu do wersji bez pakietu na bezdroża, no i że prześwit zwiększa się o 15 mm, co mnie ucieszyło, bo przy przesiadce z O1 miałem wrażenie, że zderzakiem przednim w O3 prędzej o coś zahaczę (np. krawężnik), odpukać, do tej pory w O3 nie zahaczyłem nim o nic, żona także, i mam nadzieję, że tak pozostanie
Osłony wyglądają mniej więcej tak:
z przed lewego przedniego koła:
od przodu:
zza prawego przedniego koła:
zza lewego przedniego koła:
od tyłu (widać, że tłumik jest inaczej umieszczony niż na ilustracji z zaznaczonymi na zielono osłonami i przez to nie ma osłony przy zderzaku po lewej stronie, ta osłona z prawej strony pełni funkcję wzmocnienia mocowania zderzaka):
Tutaj prezentuję jak wyglądają koła zimowe na moim samochodzie, notabene obecnie w kolorze czarnym ale na razie brak fotek.
Wprawne oko zauważy, że auto stoi trochę wyżej.
jakubsa co do sztywności auta o które pytasz na PW, to nie zauważyłem różnicy pomiędzy samochodem testowym bez pakietu na bezdroża a moim, a miałem okazję podjechać już swoją O3 do salonu na jazdę testową O3 i potem na powrót przesiąść się do swojej O3 i nie odczułem zmiany sztywności zawieszenia, ale może od tego czasu coś się zmieniło.
Aha i jeszcze jedno, jak zamawiałem auto to przy wyborze pakietu na bezdroża nie można było wybrać kół 17 calowych, ale widzę, że teraz to już nie problem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spjZapytałem sprzedawcę co wchodzi w skład tego pakietu, pokazał mi to:Zamieszczone przez spjod tyłu (widać, że tłumik jest inaczej umieszczony niż na ilustracji z zaznaczonymi na zielono osłonami i przez to nie ma osłony przy zderzaku po lewej stronie, ta osłona z prawej strony pełni funkcję wzmocnienia mocowania zderzaka):Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez spjZapytałem sprzedawcę co wchodzi w skład tego pakietu, pokazał mi to:Zamieszczone przez spjod tyłu (widać, że tłumik jest inaczej umieszczony niż na ilustracji z zaznaczonymi na zielono osłonami i przez to nie ma osłony przy zderzaku po lewej stronie, ta osłona z prawej strony pełni funkcję wzmocnienia mocowania zderzaka):
Komentarz
-
Komentarz