StachuPa, chłopaki fajnie gadają, ale z tym czyszczeniem i zabezpieczaniem samochodu to jest tak, jak ze sprzętem audio. Jeden słyszy przeciwfazę inny nie. I tak samo tutaj - jeden widzi a drugi nie widzi. Musisz sobie sam określić, czego potrzebujesz i gdzie masz granicę kosztów. Ja mam 2 samochody, oba w crystal serum - jeden robiłem sam a drugi dałem do firmy. Różnica 1500 PLN. A różnica w wyglądzie żadna. Tyle, że ten, który robiłem sam był nowy. A dołożyć musiałem do rocznego, już sfatygowanego. Na Twoim miejscu nie bawiłbym się w żadne fanaberie typu korekta lakieru w nowym aucie, tylko dał po prostu powłokę - komplet of Gtechniq - wipe, crystal serum light i do tego exo. Wydasz na to 600 zł i będzie po temacie. A jak Ci się spodoba to za rok, dwa pójdziesz dalej, a jak nie to wrócisz do swoich sprawdzonych rzeczy. Czyszczenie samochodu ma być przyjemnością a nie udręką i nie ma co tu patrzyć na innych. Masz się w swoim samochodzie dobrze czuć i tyle. Takie moje zdanie. A forum kosmetyka aut to już dzisiaj raczej śmiech na sali i przechwalanki poszczególnych detailerów niż źródło jakiejkolwiek wiedzy.
O3 RS Dojazdowka + wklad styropianowy
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
O3 RS Dojazdowka + wklad styropianowy
heja
mam u siebie niestety zestaw naprawczy, szukam dojazdowki i wkladu styropianowego
na poczatku chcialem dac pelnowymiarowa 18tke, ale jest za wysoka i podnosi o jakis 1cm mate-podloge bagaznika
dzwonilem do dwoch aso, w obu powiedzieli, ze do rs`a nie maja dojazdowek 18"
mozna je zamowic tylko na etapie konfiguracji auta - "Stalowe koło dojazdowe 125x70 R18 (podnośnik, klucz do kół, bez zestawu naprawczego)"
i tu pytanie do was: czy te dojazdowki beda idealnie pasowaly do http://www.sklep.skoda.pl/pl/sklep/p...iany-kola.html
jeszcze jedno pytanko - czy do dojazdowek trzeba miec inne sruby czy pasuja te felg 18" (chodzi mi o dlugosc)
-
-
Zamieszczone przez anomaljeszcze jedno pytanko - czy do dojazdowek trzeba miec inne sruby czy pasuja te felg 18" (chodzi mi o dlugosc)
oem śruby pasują pod wszystkie oem felgikliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
anomal, w O2 mam takie coś: LINK.
Jeśli chcesz zobaczyć i przymierzyć pisz PW. Koło pełne stalowe 16".
Komentarz
-
-
Możesz spokojnie wyjąc ten styropian i wrzuci tam koło 16 (lato lub zima) tylko dobrze by było zakupić sobie ten uchwyt mocujący felgę do budy oraz styropian w koło z kluczem i lewarkiem.
W poprzedniej O3 doposażałem ją w zapasówkę bo przy zamówieniu nie pomyślałem o tym a trasa na Chorwację z zastawem naprawczym jakoś minie przerażałajest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Ja już tak robiłem jadąc w dłuższą trasę brałem zimówkę i pożyczałem styropian z kluczem i podnośnikiem od taty z jego O2. Ale za każdym razem zastanawiam się dlaczego nie domówiłem przy zamawianiu auta koła zapasowego, chyba miałem pomroczność jasną i teraz stwierdzam że już tego błędu bym nie popełnił.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Ja zestawom naprawczym zdecydowanie mówię nie. Kilka lat temu będąc w górach wyjeżdżałem z posesji i rozciąłem oponę z boku o pręt, który był ogranicznikiem dla skrzydła bramy. Gdybym nie miał zapasu straciłbym kilka godzin na pomoc assistance, a tak to założyłem zapas i mogłem kontynuować jazdę tracąc tylko 5 minut na wymianę koła.
Komentarz
-
-
Zestaw naprawczy jest fajny, ale:
1. tylko gdy wbije CI sie cos w opone
2. pkt powyzej, tylko do czasu gdy jedziesz do wulkanizatora na naprawe - ten na pewno bedzie klal czyszczac opone...
Natomiast kazde rozciecie albo inne uszkodzenie opony to juz assistance i pare godzin w plecy. Przykład z tego roku, w matki aucie (Hyundai, 32kkm, 6lat, pierwszy komplet opon letnich, zima na zimowkach) poszla jedna z opon z tyłu nagle w trasie - na biezniku wyskoczył nagle babel i po zawodach.. Jechac sie dalo, ale sciagalo koszmarnie, o halasie nie wspomne... Skonczylo sie na wymianie na zapas i szukanie na spokojniej wulkanizacji w niemczech, bo w planie bylo jeszcze 3kkm przez 2tygodnie, wiec nie bardzo na dosyc zuzytej oponie i nowce z zapasu
Komentarz
-
-
krzyzakp +1
Zgadzam się w 100%
Ostatnio w żony samochodzie chciałem 20' zestawem naprawczym naprawić :lol:
Działało przez 8 km do czasu kiedy gwóźdź nie wypadł..
Potem cały płyn wyleciał a ja na lawete w środku nocy 2h czekałem.
Najlepsze że miałem kilak km do celu a assistance mi zaproponowało ASO we Wrocku lub Poznaniu - tak średnio po ok 100 km do każdej lokalizacji.
Tak więc dojazdówka to min co trzeba mieć ze sobą a zestawy to są dobre ale do sklejania 8)
Komentarz
-
-
Z innej beczki - nie na darmo na wszelkich rajdach terenowych woza po 2-3zapasowki, zajmujac kupe miejsca, i dowalajac sobie sporo kg, co u nich ma znaczenie.. Gdyby zestawy naprawcze były takie super, to na bank by je wozili, bo u nich to nie kwestia $$
A z ciekawostek, wczoraj jadac ze Szczecina do Berlina, wracalo sporo aut z Baja Poland, w tym pare ciezarowek terenowych i co ciekawe, to mialy one czesto zamontowane same opony na wierzchu, a nie całe koła Widac opłaca im sie czasowo wymienic opone, niz tachac całe kolo ze soba.. Z drugiej pewnie w srodku pol profesjonalna wulkanizacja
Komentarz
-
-
Po prostu oszczędności producentów jak zawsze odbijają się na klientach.
Przoduje w tym jeb.... BMW które nie dość że wprowadziło runflaty na których nie da się jeźzić powyżej 18tu cali to jeszcze nie ma możliwości dokupienia dojazdówek z prostej przyczyny - brak miejsca na koła zapasowe.
Ostatnie model to X5 gdzie jeszcze jest miejsce pod dojazdówkę...
Komentarz
-
-
polrob, tak właśnie zrobię. Mimo, że zestaw naprawczy jest i jakoś może daleko od domu nie jeżdżę, ale zawsze się to zdarza w najmniej odpowiednim momencie a perspektywa stania na obowdnicy Trójmiasta przez 3-4 godziny czekając na lawetę i ew uszkodzenia felg przy ładowaniu auta na lawetę.Biały działkowóz
Komentarz
-
-
Witam szanownych Kolegów,
też od jakiegoś czasu wożę się O3 RS i planuję zakup dojazdówki. Pytanie czy taki zestaw z grupy VW będzie pasował do bagażnika ?
http://allegro.pl/seat-leon-ii-altea...028873523.html
Z tego co się zorientowałem, to główną różnicą między wkładem RS/SCOUT, a standardem jest jego wysokość.
Pozdrawiam,
PacHOOk
Komentarz
-
Komentarz