O3 RS Dojazdowka + wklad styropianowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anomal
    • 2024

StachuPa, chłopaki fajnie gadają, ale z tym czyszczeniem i zabezpieczaniem samochodu to jest tak, jak ze sprzętem audio. Jeden słyszy przeciwfazę inny nie. I tak samo tutaj - jeden widzi a drugi nie widzi. Musisz sobie sam określić, czego potrzebujesz i gdzie masz granicę kosztów. Ja mam 2 samochody, oba w crystal serum - jeden robiłem sam a drugi dałem do firmy. Różnica 1500 PLN. A różnica w wyglądzie żadna. Tyle, że ten, który robiłem sam był nowy. A dołożyć musiałem do rocznego, już sfatygowanego. Na Twoim miejscu nie bawiłbym się w żadne fanaberie typu korekta lakieru w nowym aucie, tylko dał po prostu powłokę - komplet of Gtechniq - wipe, crystal serum light i do tego exo. Wydasz na to 600 zł i będzie po temacie. A jak Ci się spodoba to za rok, dwa pójdziesz dalej, a jak nie to wrócisz do swoich sprawdzonych rzeczy. Czyszczenie samochodu ma być przyjemnością a nie udręką i nie ma co tu patrzyć na innych. Masz się w swoim samochodzie dobrze czuć i tyle. Takie moje zdanie. A forum kosmetyka aut to już dzisiaj raczej śmiech na sali i przechwalanki poszczególnych detailerów niż źródło jakiejkolwiek wiedzy.
  • anomal
    Rider
    • 2015
    • 577

heja

mam u siebie niestety zestaw naprawczy, szukam dojazdowki i wkladu styropianowego

na poczatku chcialem dac pelnowymiarowa 18tke, ale jest za wysoka i podnosi o jakis 1cm mate-podloge bagaznika

dzwonilem do dwoch aso, w obu powiedzieli, ze do rs`a nie maja dojazdowek 18"

mozna je zamowic tylko na etapie konfiguracji auta - "Stalowe koło dojazdowe 125x70 R18 (podnośnik, klucz do kół, bez zestawu naprawczego)"

i tu pytanie do was: czy te dojazdowki beda idealnie pasowaly do http://www.sklep.skoda.pl/pl/sklep/p...iany-kola.html

jeszcze jedno pytanko - czy do dojazdowek trzeba miec inne sruby czy pasuja te felg 18" (chodzi mi o dlugosc)
    kura ze slaska - prawie seria...

sprzedam magnetyzer do O3 RS

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

Zamieszczone przez anomal
      jeszcze jedno pytanko - czy do dojazdowek trzeba miec inne sruby czy pasuja te felg 18" (chodzi mi o dlugosc)
      pasują te co masz

oem śruby pasują pod wszystkie oem felgi
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

dojazdówkę możesz spokojnie zamówić, tylko że jest droga - wychodzi 700 parę złotych
        do tego styropian
        ja myślę, że możesz kupić standardową 16 równie dobrze
        jak przebijesz przód, to najpierw zapas założysz na tył a następnie koło z tyłu na przód.
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• anomal
          Rider
          • 2015
          • 577

500 dojazdowka, 250 styropian z podnosnikiem

boje sie, ze przy 16 bedzie cos sie tluc albo podloga klapnie w dol

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

5k0601011AA - cena ponad 1000 PLN
            a tu masz nówkę sztukę:

[ Dodano: Pon 22 Cze, 15 21:28 ]
            a tu masz zestaw narzędzi pasujący do tego koła
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• gradek
              RS
              • 2010
              • 12887
              • Superb III (3V3)

anomal, w O2 mam takie coś: LINK.
              Jeśli chcesz zobaczyć i przymierzyć pisz PW. Koło pełne stalowe 16".

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
              Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
              Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• anomal
                Rider
                • 2015
                • 577

gradek dzieki, ale jestem w goracej wodzie kapany i kupilem juz to co wkleil Enriquez :jump:

Komentarz

• Enriquez
                  RS
                  • 2009
                  • 7685
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez anomal
                  kupilem juz to co wkleil Enriquez
                  moje prywatne koło mi wykupił :zastrzelic
                  Pozdrawiam
                  Marcin

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Przy 16" trzeba kombinowac z przekladaniem przod-tyl i dopiero zapas, wiec lekko sie komplikuje jednak. No a jak przyjdzie tuningowac tyl na wieksza tarcze, to juz na pewno nie podejdzie
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• heretic
                      Drive
                      • 2010
                      • 73

Felga oem z Audi Q3 17x6.5 + opona 205/50R17 pasuje zarówno w otwór w bagażniku jak i na przednie hamulce
                      Załączone pliki

Komentarz

• Kapitan Snuja
                        Ambiente
                        • 2015
                        • 189

Witam

Tak się zastanawiam czy się coś wielkiego jednak stanie jak wrzucę pod bagażnik stalową 16stkę z zimówką. Myślę, że przez 10 km spokojnej jazdy nic się nie urwie - chyba, że się mylę.

Czy ktoś próbował już wyjąć styropian pod zestaw naprawczy i wrzucić tam 16stkę?
                        Biały działkowóz

Komentarz

• polrob
                          Rider
                          • 2013
                          • 535
                          • Superb III (3V3)
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Możesz spokojnie wyjąc ten styropian i wrzuci tam koło 16 (lato lub zima) tylko dobrze by było zakupić sobie ten uchwyt mocujący felgę do budy oraz styropian w koło z kluczem i lewarkiem.
                          W poprzedniej O3 doposażałem ją w zapasówkę bo przy zamówieniu nie pomyślałem o tym a trasa na Chorwację z zastawem naprawczym jakoś minie przerażała
                          jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                          była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                          była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• mac_aaron
                            Elegance
                            • 2012
                            • 984
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Ja jeżdżę z zestawem, do odważnych świat należy. Zrobiłem trasę do Aten i z powrotem (>500km z kręceniem się po Grecji) i w ogóle nie myślałem o takiej ewentualności

Komentarz

• voctawias
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 191
                              • Octavia III (5E3)
                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ja już tak robiłem jadąc w dłuższą trasę brałem zimówkę i pożyczałem styropian z kluczem i podnośnikiem od taty z jego O2. Ale za każdym razem zastanawiam się dlaczego nie domówiłem przy zamawianiu auta koła zapasowego, chyba miałem pomroczność jasną i teraz stwierdzam że już tego błędu bym nie popełnił.
                              Octavia 3 - 1.4TSI

Komentarz

• KASA
                                Drive
                                • 2014
                                • 87

Ja zestawom naprawczym zdecydowanie mówię nie. Kilka lat temu będąc w górach wyjeżdżałem z posesji i rozciąłem oponę z boku o pręt, który był ogranicznikiem dla skrzydła bramy. Gdybym nie miał zapasu straciłbym kilka godzin na pomoc assistance, a tak to założyłem zapas i mogłem kontynuować jazdę tracąc tylko 5 minut na wymianę koła.

Komentarz

• krzyzakp
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1016
                                  • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zestaw naprawczy jest fajny, ale:
                                  1. tylko gdy wbije CI sie cos w opone
                                  2. pkt powyzej, tylko do czasu gdy jedziesz do wulkanizatora na naprawe - ten na pewno bedzie klal czyszczac opone...

Natomiast kazde rozciecie albo inne uszkodzenie opony to juz assistance i pare godzin w plecy. Przykład z tego roku, w matki aucie (Hyundai, 32kkm, 6lat, pierwszy komplet opon letnich, zima na zimowkach) poszla jedna z opon z tyłu nagle w trasie - na biezniku wyskoczył nagle babel i po zawodach.. Jechac sie dalo, ale sciagalo koszmarnie, o halasie nie wspomne... Skonczylo sie na wymianie na zapas i szukanie na spokojniej wulkanizacji w niemczech, bo w planie bylo jeszcze 3kkm przez 2tygodnie, wiec nie bardzo na dosyc zuzytej oponie i nowce z zapasu

Moja O3 RS

Komentarz

• Lukii
                                    Rider
                                    • 2015
                                    • 562

krzyzakp +1
                                    Zgadzam się w 100%
                                    Ostatnio w żony samochodzie chciałem 20' zestawem naprawczym naprawić :lol:
                                    Działało przez 8 km do czasu kiedy gwóźdź nie wypadł..
                                    Potem cały płyn wyleciał a ja na lawete w środku nocy 2h czekałem.
                                    Najlepsze że miałem kilak km do celu a assistance mi zaproponowało ASO we Wrocku lub Poznaniu - tak średnio po ok 100 km do każdej lokalizacji.
                                    Tak więc dojazdówka to min co trzeba mieć ze sobą a zestawy to są dobre ale do sklejania 8)
                                    Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• krzyzakp
                                      L&K
                                      • 2013
                                      • 1016

Z innej beczki - nie na darmo na wszelkich rajdach terenowych woza po 2-3zapasowki, zajmujac kupe miejsca, i dowalajac sobie sporo kg, co u nich ma znaczenie.. Gdyby zestawy naprawcze były takie super, to na bank by je wozili, bo u nich to nie kwestia $$
                                      A z ciekawostek, wczoraj jadac ze Szczecina do Berlina, wracalo sporo aut z Baja Poland, w tym pare ciezarowek terenowych i co ciekawe, to mialy one czesto zamontowane same opony na wierzchu, a nie całe koła Widac opłaca im sie czasowo wymienic opone, niz tachac całe kolo ze soba.. Z drugiej pewnie w srodku pol profesjonalna wulkanizacja

Moja O3 RS

Komentarz

• Lukii
                                        Rider
                                        • 2015
                                        • 562

Po prostu oszczędności producentów jak zawsze odbijają się na klientach.
                                        Przoduje w tym jeb.... BMW które nie dość że wprowadziło runflaty na których nie da się jeźzić powyżej 18tu cali to jeszcze nie ma możliwości dokupienia dojazdówek z prostej przyczyny - brak miejsca na koła zapasowe.
                                        Ostatnie model to X5 gdzie jeszcze jest miejsce pod dojazdówkę...
                                        Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• Kapitan Snuja
                                          Ambiente
                                          • 2015
                                          • 189

polrob, tak właśnie zrobię. Mimo, że zestaw naprawczy jest i jakoś może daleko od domu nie jeżdżę, ale zawsze się to zdarza w najmniej odpowiednim momencie a perspektywa stania na obowdnicy Trójmiasta przez 3-4 godziny czekając na lawetę i ew uszkodzenia felg przy ładowaniu auta na lawetę.
                                          Biały działkowóz

Komentarz

• pachook
                                            Classic
                                            • 2017
                                            • 1
                                            • Octavia III combi (5E5)

Witam szanownych Kolegów,
                                            też od jakiegoś czasu wożę się O3 RS i planuję zakup dojazdówki. Pytanie czy taki zestaw z grupy VW będzie pasował do bagażnika ?

http://allegro.pl/seat-leon-ii-altea...028873523.html

Z tego co się zorientowałem, to główną różnicą między wkładem RS/SCOUT, a standardem jest jego wysokość.

Pozdrawiam,

PacHOOk

Komentarz

Pracuję...