Niestety nie miałem przyjemności z tyłu jechać.
Bolero - loga stacji radiowych
Zwiń
X
-
Bolero - loga stacji radiowych
Witam! Nie wiem czy wszyscy o tym wiedzą ale pomyślałem, że może się to komuś przydać. Mała rzecz a jednak cieszy oko
Tak to wygląda u mnie, wszystkie loga pobrałem z pomocą google images.
Prawdopodobnie takie same czynności wykonujemy dla Columbus'a.
1. Tak jak wcześniej wspomniałem najłatwiej pobrać loga stacji radiowych z google images.
Wgrywamy interesujące nas zdjęcia na nośnik danych. Nośnik musi mieć format plików FAT32. W moim przypadku pamięć USB.
Zauważyłem, że BOLERO nie chce mi czytać plików o rozszerzeniu PNG, więc najlepiej szukać JPG.
2. Wkładamy nasz nośnik do portu w samochodzie:
3. Wybieramy zaprogramowaną stację radiową bez okładki (nie jest to konieczne) i wybieramy USTAWIENIA:
4. Następnie klikamy przycisk "Logo stacji"
5. W oknie "Zarządzanie logo stacji" wybieramy interesującą nas kartę ze stacją
6. Wybieramy nośnik pamięci:
7. Odszukujemy odpowiedni plik JPG z naszą okładką:
- tak jak wspomniałem BOLERO nie chce mi czytać plików PNG
- nie znam dokładnego max rozdzielczości zdjęcia. Wszystkie działające okładki mają rozmiar w okolicach 600x300 pixeli
8. Teraz możemy cieszyć oko
PS: Nie wiem czy nie za dużo tych zdjęć
-
-
Zamieszczone przez michalek1912Witam! Nie wiem czy wszyscy o tym wiedzą ale pomyślałem, że może się to komuś przydać. Mała rzecz a jednak cieszy oko
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez michalek1912Witam! Nie wiem czy wszyscy o tym wiedzą ale pomyślałem, że może się to komuś przydać. Mała rzecz a jednak cieszy oko
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez serleonJakiej marki masz radio CB ??
- Uniden 68 (wszystkie odmiany XL, Elite)
- Uniden 78 (wszystkie odmiany XL, Elite)
- Cobra 29 parę szt
- Connex 3300 HP
- Magnum Delta force (to radio ze standardowym mikiem grzmiało tak, że wyrywało głośniki w innych radiach !!!)
- Magnum Omegaforce - też dawał radę i wyrywał głośniki :wink:
Do tego jeszcze pozostałe radia takie jak: President Johny I, President Walker, President Jackson I i II, President JFK I i II, Yosan Turbo (3031) - IMO świetne małe radio bez RFGain ale daje radę na siewniki !!!
o antenach nie będę pisał za wiele bo nie testowałem tylko kilku modeli :P obecnie używam Sirio Turbo 3000 (1.7m) i Sirio Silver (90 cm) w zależności od potrzeb 8)
Komentarz
-
-
Chcialem sobie wrzucic loga do bolero. ladnie przygotowalem. wszystkie maja mniej niz 100 KB, wszystkie maja rozdzielczosci nie wieksze niz 600x300 (przewaznie mniej), wszystkie to jpg - a bolero rozpoznaje tylko trzy loga z 15. why?
Edit:
wszystkie jpg maja dpi 72. te trzy ktore rozpoznaje maja min 100 dpi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SeedChcialem sobie wrzucic loga do bolero. ladnie przygotowalem. wszystkie maja mniej niz 100 KB, wszystkie maja rozdzielczosci nie wieksze niz 600x300 (przewaznie mniej), wszystkie to jpg - a bolero rozpoznaje tylko trzy loga z 15. why?
Edit:
wszystkie jpg maja dpi 72. te trzy ktore rozpoznaje maja min 100 dpi.
Komentarz
-
-
Po korespondencji z Przem78, okazalo sie, ze nie nalezy obrabiac w jakikolwiek sposob plikow graficznych sciagnietych z google images. rzeczywiscie moje obrobione byly wszystkie - nie czytal zadnego. Po sciagnieciu pierwotnych wersji o rozdz. max 500x300 i zapisaniu ich od razu na pena - czyta prawei wszystkie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez BiDi01Zamieszczone przez Przem78Hej, poszedł mail do Ciebie sprawdź załącznik, u mnie wszystko śmigaO3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Wystarczy pobrać loga z "google images" i nie trzeba ich przerabiać bo mają po ok 8kb i spokojnie są zaczytywane przez Bolero.
Sprawdzone i działajest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Seedzassie sobie.
P.S z tego adresu można pobrać większość ikonek wybieramy rozmiar ~ 500x300px i klikamy prawym przyciskiem myszki, wybieramy zapisz obrazek jako... (nazywamy dowolnie tylko tak coby się potem połapać ) reszta w/g instrukcji z pierwszego posta a i jeszcze jedno, niektórych ikonek nie ma w innej rozdzielczości niż np: 270x270 to też można sobie odpuścić bo widać je dobrze
P.S 2 czy ktoś zna szybki sposób na posortowanie już zaprogramowanych stacji tzn. 1 zamienić z 5, 3 zamienić z 10 itp. (nie chce mi się wyszukiwać ich od nowa i przypisywać ikonek a instrukcja oczywiście została w domu)
Komentarz
-
Komentarz