Ja równie zamontowałem siatkę. Osłonę chłodnicy udało mi się całkowicie zdemontować dzięki czemu zamontowałem siatkę w jednym kawałku idealnie dopasowując do obrysu osłony. Lamelki chłodnicy w O3 są strasznie delikatne. Samochód ma dopiero ok. 13 tyś. a chłodnica w dolnej części wygląda strasznie.
[O3] Siatka w kratce zderzaka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez KASALamelki chłodnicy w O3 są strasznie delikatne. Samochód ma dopiero ok. 13 tyś. a chłodnica w dolnej części wygląda strasznie.
Komentarz
-
-
Temat takze dla uzytkownikow RSa - bez problemu da sie siatke zamonotwac, a wrecz łatwiej - jako ze mamy inny zderzak, wystarczy wyciagnac plastik na siłe i tyle. Nie trzeba zadnych oslonek pzry p. mgielnych demontowac jak w pozostalych O3.
Jedynie trzeba uwazac, bo mozna dolny spojler w zderzaku lekko porysowac zatrzaskami kraty. Przy ACC i/lub kontroli odstepu nie ma problemu - radar jest montowany do belki, z kratka nie ma zadnego kontaktu, wiec mozna smialo wyciagac - sprawdzone
Siatke zamontowałem zaginajac krawedzie w sam wyjety grill + 6opasek zaciskowych (po 2 na kazdym boku + 2 przy srodkowej dziurze na radar. Sprawdzone przy 220km/h, brak ladow by odchodzila. 2 kamyczki juz w niej sie zatrzymały, zamiast zrobic kuku chlodnicy
Jedyny minus z sobotniej podrozy - warto rzucic okiem na grill co jakis czas, bo siatka zbiera liscie, ktore dawniej wpadały na chlodnice, co oczywiscie ograniczy dopływ powietrza.
Komentarz
-
Komentarz