Witam autko ma miesiac i 2 tys km. Takie coś dziś zauważyłem, jezdze tylko ja. Nie posiadam obrączki a rąk nie mam szorstkich. Czy to wada ? Z kierownica jak i z całym autem obchodze sie jak z dzieckiem a tu takie coś. Pozdrawiam i dzieki z góry za odp

Kierownica, wada?

Zwiń

X
- 

Chyba zwariowałeś?!Zamieszczone przez Clip Zobacz wpisOklej to wokol tasma i przetrzyj to papierem sciernym
 Zetrze lakier ze skóry i skóra nie będzie z takim poślizgiem, jak jest teraz.
 To się ułoży z czasem przy użytkowaniu.
 Komentarz
- 
- 

Niestety mogę tylko potwierdzić, podobnie uszkodziłem u siebie kierownicę ekspresem od kurtkiZamieszczone przez spj Zobacz wpisNajprawdopodobniej zrobione zamkiem od ubrania 
 Gwarancyjnie odrzucą jako uszkodzenie mechaniczne 
 Jedyny plus, że to się trochę ułoży i nie będzie tego ręką czuć 
 Współczuję.  
 Komentarz
- 
- 

sprawdzony patent?Zamieszczone przez JOGI Zobacz wpisJa bym delikatnie podgrzał suszarką do włosów i ugniatał palcami. Powinno się wyrównać. 
 Komentarz
- 
- 

Na 100 % - mam tak samo - trochę mi brzuch się poszerzył i też tak zahaczyłem zimową kurtką - suwakiem od bocznych kieszeni, nie na takiej długości, ale jednak.Zamieszczone przez spj Zobacz wpisNajprawdopodobniej zrobione zamkiem od ubrania

To nie tyle wada kierownicy ile ustawienia wnętrza - odległość od kierownicy i od boków fotela. Są dość ciasne i twarde - mało miejsca do wsiądnięcia.Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.pozdrawiam - Darek 

Komentarz
- 
- 

no właśnie? warto?Zamieszczone przez Leszek Zobacz wpissprawdzony patent?pozdrawiam - Darek 

Komentarz
- 
- 

może jeszcze pilnikiem? Nie!!!Zamieszczone przez Clip Zobacz wpisOklej wokol tasma i przetrzyj to papierem sciernympozdrawiam - Darek 

Komentarz
- 
- 

Skóra pod wpływem ciepła robi się elastyczna, więc jakiś efekt powinien być. W stu procentach nie zniknie, ale będzie wyglądać trochę lepiej. Nagrzać i ugniatać palcami w różnych kierunkach.Zamieszczone przez Leszek Zobacz wpissprawdzony patent?
 Komentarz
- 
- 

Ja używam i bardzo chwalę rękawiczki dla kierowcy:
 - pewniejszy chwyt,
 - lepszy komfort cieplny wiosną, jesienią, zimą,
 - mniejsze ryzyko uszkodzenia/pobrudzenia wnętrza paznokciem czy obrączką (może to trochę zboczenie dla niektórych)
 > biorąc pod uwagę wszystko pow. dla mnie jest ok.
 PS. można kupić w wielu sklepikach skórzanych ala Witchen/Ochnik itp. są modele dobrze perforowane/dziurkowane z dobrej jakości cienkiej skóry i nie ma mowy o zgrzaniu czy poceniu rąk.SewerWa
 Komentarz
- 
- 

Też tak miałem, zostaw to w spokoju, z czasem się wyślizga....DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
 mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
 Komentarz
- 

Komentarz