Przyszło zimno i pytanie czy zgrzypi wam zawieszenie np na progach zwalniających? Przy powolnym przejedzie? słychać takie zgrzypienie gumy w przednim zawieszeniu?
zima i dźwięki zawieszenia
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Kubenio Zobacz wpis4 letnia octavia 3 i ma tak od 4 lat czyli od pierwszej zimy. Macie jakiś pomysł? Jazda do As0 już mi się znudziła.
Kupiłem sobie odpowiednik tego co smarują Pasta montażowa FEBI BILSTEIN G 052 150 A2 i będę smarował jak zacznie mnie bardziej wkurzać. Na chwilę pomoże
Komentarz
-
-
O - a miałem właśnie zakładać taki temat Kurde auto ma 3 miesiące (O3FL) - coś mnie trafia, zaczęło się w mrozy. Jak ciut cieplej nie ma problemu, jak chłodniej to słychać na progach ale i przy przejeździe przez dziury. Przy okazji będąc w ASO zgłoszę ale jak wyżej napisano pewnie tylko gumy przesmarują.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luker Zobacz wpisjak masz gwarancje jedz do aso najpierw smarują te tulejki na wachaczach i sobie jeżdzisz jeśli dalej będzie występowało wymieniają tuleje od razu nie wymienią bo producent nie pozwala
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kubenio Zobacz wpisPrzyszło zimno i pytanie czy zgrzypi wam zawieszenie np na progach zwalniających? Przy powolnym przejedzie? słychać takie zgrzypienie gumy w przednim zawieszeniu?
Czy ktoś się orientuje czy tylne tuleje w przednich wahaczach są pełne czy tzw. pływające ?
Lukas
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpisJa byłem z tym w ASO przy okazji zgłaszania czegoś innego. Jedyne co robią, bo im importer tak każe, to smarują gumy w wahaczach. Na chwilę pomaga
Kupiłem sobie odpowiednik tego co smarują Pasta montażowa FEBI BILSTEIN G 052 150 A2 i będę smarował jak zacznie mnie bardziej wkurzać. Na chwilę pomoże
W poprzednim VW też się taki dźwięk pojawiał, ale po pewnym czasie olałem - wtedy psikałem WD40 - nie pomagało na długo.
Jedynie po wymianie tulei był spokój na jakieś 2 lata.
Lukas
Komentarz
-
Komentarz