Witam podpowie ktoś jak rozebrać drzwi przednie pasażera żeby niczego nie połamać. Coś mi tam stuka puka może posiada ktoś jakiś filmik itp.
Jak rozebrać boczek drzwi pasażera Skoda Octavia 3 kombi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisZanim to zrobisz zajedź do ASO i kup kilka spinek tapicerskich bo na pewno, któraś puści.
Kosztują po 0,75 zł / szt.
5J0867276
Komentarz
-
-
Cześć,
Podepnę się do tego tematu.
Od pewnego czasu mam nieprzyjemny rezonujący dźwięk w drzwiach pasażera. Nie zawsze, ale czasami. Przez 2-3 dni jest spokój, bywa że każdego dnia on się pojawia, a po kilku dniach znowu spokój.
Najczęściej pojawia się przy obrotach 2,000 rpm, znika przy dodaniu gazu. Po 2-3 min wraca. Nieraz sam ustaje, nieraz jest wzbudzany obrotami silnika.
To jest dokładnie ten sam dźwięk, który słychać na filmie poniżej:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Co ciekawe, w O3 1.8 TSI miałem identyczny dźwięk również z drzwi pasażera.
Ktoś, pisał że to moduł komfortu wibruje. Został otoczony pianką i solidnie osadzony, więc to już nie jest to. Mechanik sprawdził cięgło klamki, zaślepki, inne elementy na drzwiach i wszystkie są soldnie osadzone (o ile w ogóle w przypadku skody można mówić o solidności...).
Czy ktoś dokładniej analizował źródła tego dźwięku w drzwiach pasażera?
Moje podejrzenia:
- spinki drzwi?
- śruby?
- mechanizm podnośnika szyb?
Zamierzam pojeździć chwilę ze zdjętym boczkiem i obserwować, ale może ktoś już walczył z tym nieprzyjemnym wibrującym dźwiękiem i pomoże mi go ustalić.
Pozdrowienia.Ostatnio edytowany przez Etranger; 9993460.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karolbin1 Zobacz wpisCzy ściągając tapicerkę z tylnych drzwi w octavii 3 bede mial dostep do blachy aby ją wypchnąć na zewnatrz?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz